V neděli bude otevřeno nové workoutové hřiště, které se nachází poblíž venkovního koupaliště u lávky na Santos.

„Součástí venkovního posilovacího hřiště je sestava nářadí. Dopadovou plochu jsme zvolili z kačírku. Často se dělá s umělým povrchem, ale jelikož je hřiště umístěné u řeky v přírodě, rozhodli jsme se pro kačírek. Vše vyšlo na 350 tisíc korun,“ uvedla místostarostka Sušice Věra Marešová.

Slavnostní otevření vypukne ve 14 hodin a připraven je zajímavý program. Uvidíte vystoupení Free Workout Písek a pole dance vystoupení, která ukážou, kam až vás může cvičení dostat.

V 15 hodin startuje překážkový závod organizovaný Spartan Race Training Group Sušice, kde si můžete vyzkoušet překonávání překážek „nanečisto“. Délka závodu bude zhruba tři kilometry, součástí je například ručkování, hod oštěpem, nošení pytle s pískem, chůze po kladině a podobně. Závod se uskuteční ve dvou kategoriích – muži a ženy. Minimální věk závodníků je 15 let (do 18 let musí zákonný zástupce podepsat prohlášení). Děti ve věku 13 a 14 let mohou startovat, pokud bude rodič přítomen v prostoru startu, mladší děti pak mohou závod absolvovat ve dvojici s dospělým doprovodem.

Od 17 hodin začíná trénink pro veřejnost, kde se zájemci naučí jak na hřišti cvičit. Připraveny budou i překážky pro děti.

Požár nákladního automobilu nedaleko Nýrska.
FOTO: Auto začalo za jízdy hořet, řidič musel vyskočit z kabiny