Tragická nehoda se stala ve čtvrtek kolem čtvrté hodiny odpolední. Na trati trénoval sedmačtyřicetiletý cizinec německé národnosti, který si podle všech regulí dráhu pronajal.

Jak uvedla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková, při jednom ze skoků na trati jezdec svůj motocykl nezvládl, ztratil nad ním kontrolu a padl na trať.

Na místo tragické nehody vyjeli ihned záchranáři, smrtelně zraněnému jezdci však už pomoci nedokázali. „Na místě svým zraněním podlehl," uvedla mluvčí s tím, že případem se nadále zabývají tachovští kriminalisté.

Motokrosovou trať ve Stříbře provozuje Auto Moto Klub Stříbro. Ten Deníku zaslal vyjádření k nehodě. „S hlubokým zármutkem musí AMK Stříbro jako provozovatel trati sdělit, že se na Terénu sv. Petra stala tragická nehoda. Během své individuální tréninkové jízdy jeden motokrosový jezdec po skoku havaroval. Neprodleně byla přivolána zdravotnická záchranná služba s vrtulníkem. Přes tato opatření bohužel muž svým zraněním na místě podlehl. Náš sportovní klub vyjadřuje rodině a přátelům zesnulého svou upřímnou soustrast," uvedl za AMK Stříbro Miroslav Šimek.

Podle dalších informací, které zástupci AMK Deníku sdělili, se neštěstí stalo na překážce hned u silnice, na tzv. lavici. „Tento skok patří mezi závodníky k oblíbeným a vzhledem k ostatním skokům na trati k méně náročnějším," vysvětlil Šimek s tím, že v posledních letech se na trati žádná vážnější nehoda nestala. Stříbrský areál je k tréninkům využíván pravidelně tuzemskými i zahraničními jezdci, vedle zkušených tady trénují i hobby motokrosaři, včetně veteránů.

Stříbrský AMK může, jak bylo Deníku sděleno zástupci klubu, používat trať i nadále bez omezení. Policie na místě prováděla šetření a podle zástupců AMK neshledala zavinění další osobou, případně technickou závadou na trati. Šetření ještě ale není uzavřeno, s největší pravděpodobností se ovšem nehoda stala jezdeckou chybou.