Hudební odpoledne ve čtrnáct hodin zahájila plzeňská kapela M.H.S., kterou vystřídala stříbrská Wyjou. Poté svými písničkami potěšila Piková dáma ze Studánky, následovala dobřanská Faux Pase Fonet a hudební pásmo ukončila pražská kapela Ohaři. „Počasí nám vyšlo senzačně, je tedy pravda, že si vždycky trošku poprosíme,“ přiznal starosta Svojšína Karel Petráň a dodal, že letošní ročník volně navazuje na country folkový festival z minulého roku. „Bráním se ale číslování, chci se vyhnout tomu, abychom každý další ročník vzpomínali kolikátý byl vlastně ten předcházející,“ usmál se.

Plné nádvoří návštěvníků ale dávalo tušit, že se ve Svojšíně vydali správnou cestou a country folkové festivaly si zde své místo již našly. Stejně jako v loňském roce hudební odpoledne navštívil i Karel Vorlab s rodinou, který trvale žije z Heřmanově Huti, v Pavlovicích na chatě ale tráví prázdninové měsíce a podobné akce si nenechá ujít. „Jsem strašně rád, že se tady tahle akce pořádá, Líbí se mi atmosféra malých festivalů, a naopak mě nelákají přeplněná náměstí nebo stadiony s populárními zpěváky. Tady je to senzační, starosta obce za námi dokonce chodí do chatové oblasti osobně, aby nás pozval,“ pochválil Karel Vorlab, který sám také často sahá po kytaře a hraje u táborového ohně.

Svojšínský zámek zve ja návštěvě i mimo kulturní akce denně, až do 28. října, na kdy plánují ukončení letní sezóny. V současné době zde probíhá výstava Kouzlo loutek a podívat se můžete i do opravených interiérů zámku. K občerstvení pak můžete využít místní zámeckou kavárnu.

Tomáš a jeho výstavní úlovek.
Obří hřib byl červivý, ale našli čtyři plné koše hub