Na start se postavilo 49 závodníků, mezi nimiž bylo i osm žen.

„S účastí jsme byli maximálně spokojeni, už jsme si mysleli, že budeme muset i odmítat, ale nakonec to vyšlo. Součástí triatlonu bylo jako tradičně plavání 111 metrů, po něm všichni vypili pivo. Letos jsme měli v plavání rekordní čas, úplně první byla holčina, která to dala za dvě minuty a jednu sekundu, což obdivujeme. Po pivu čekala závodníky dvanáctikilometrová trať na kole kolem Chlistova. Letos jsme trasu trochu prodloužili a převýšení bylo okolo 800 metrů. Poté dojeli na hřiště, kde vypili pivo, běželi tři čtvrtě kilometru, vypili pivo, přiběhli a závod zakončili opět pivem,“ popsala závod jedna z pořadatelek Olga Doupovcová.

Boj o vítězství mezi muži byl napínavý až do poslední chvíle, kdy téměř současně doběhli do cíle kamarádi Ondřej Janeček a Jan Beneš. Nakonec vyhrál Janeček, který zvládl rychleji vypít pivo. „Bylo to letos docela těžké, jelikož se jel velký kopec, kde jsem čekal, že mě Honza dojede, protože s kolem je na tom o dost lépe, a tak se také stalo. Tam jsem se dost potrápil. Pak už jsem spoléhal jen na to, že bych ho předběhl nebo ho dám na pivě,“ řekl v cíli Janeček.

Ilustrační foto
Mladý, ale nebezpečný zločinec opět utekl

Jízdu si ale užil i druhý Beneš. „Pro mě bylo dobré jedině kolo. Plavání hrozné, při běhu se mi udělalo dvakrát špatně, nešlo to lépe. Počasí bylo nakonec super, nebylo takové horko a nepotili jsme se tak,“ sdělil Beneš, který přiznal, že Ondřeje porazit opravdu chtěl.

Jako třetí do cíle doběhl Karel Kovářík.

Mezi ženami byla nejrychlejší Kateřina Švarcová a po ní doběhla nejrychlejší plavkyně Diana Kotrbová, obě až z Plzně. „Byla to rozhodně výzva. Plavání byla pohodička, u prvního piva jsem si říkala, že je příjemné, osvěžující. Kolo bylo opravdu hodně technicky náročné, trasa kopcovitá, ale poslední kopec už byl opravdu moc. Když jsem pak do sebe naklopila pivo, myslela jsem si, že už mi bude špatně. U běhu jsem si říkala, že už to prvenství musím dát,“ svěřila se v cíli Švarcová.

Nedělní vážná nehoda u Zhůře
Chirurga Klatovské nemocnice obvinili za tragickou nehodu

Pro její kamarádku bylo nejhorší kolo. „Já na kole tolik nejezdím. Teď mám ale výbornou trenérku na plavání, takže to jsem zvládla. Nejhorší bylo kolo a pak dát v poměrně krátkém čase za sebou tři piva. Byla to výzva,“ přiznala Kotrbová.

„Pořadatelům patří velký dík za tenhle super závod, bylo to krásné a určitě přijedeme příští rok znovu, pokud to půjde,“ dodala Švarcová.

Třetí ženou v cíli byla Martina Rudolfová.

Tipy Deníku
Kam za zážitky nejen o víkendu? Inspirujte se na novém webu Tipy Deníku