Zýka, který byl v minulosti už dvanáctkrát odsouzen, dostal letos na jaře u klatovského okresního soudu souhrnný trest ve výši 22 měsíců za dva agresivní útoky. První se odehrál v srpnu 2015 v bytovém domě ve Voříškově ulici v Klatovech. Zýka tam rozbil skleněné vchodové dveře, bezdůvodně udeřil pěstí 60letého muže a nakonec se jeho obětí stala jemu zcela neznámá žena, k níž vtrhl do bytu, vulgárně jí nadával a dal jí několik ran pěstí. To vše viděla dcera napadené ženy.

Na tehdy čtyřleté holčičce se událost velmi negativně podepsala. Byla v šoku, nespala, nejedla, opakovaně se pomočovala, trpěla úzkostnými stavy. Znalci potvrdili, že utrpěla posttraumatickou stresovou poruchu.
V dubnu 2016 Zýka v klatovské Cibulkově ulici u bufetu bezdůvodně napadl tři muže, z nichž jednoho zbil tak, až upadl do bezvědomí, a poté se dostal do ostrého konfliktu se státními i městskými policisty.
Klatovský soudce Jaromír Veselý ho za oba skutky poslal na 22 měsíců za mříže. Zýka, který útok na ženu i některé další věci popíral, se odvolal, ale neuspěl. „Odvolání obžalovaného Zýky bylo ve čtvrtek zamítnuto,“ informoval mluvčí krajského soudu v Plzni David Ungr. Dodal, že soud zároveň Zýkovi uložil povinnost uhradit nezletilé dívce částku 51 536 Kč jako náhradu nemajetkové újmy.

Nohejbalový turnaj ve Strážovicích 2017.
FOTO: Strážovický pohár získali Norci z Olšan