KOMPLIKACE

„Je to něco hrozného, hlavně když vidíte tu pracovní morálku. Přijdou v osm a ve tři už jsou pryč a práce udělají minimum. Působí nám to mnoho komplikací. Zajet sem autem je někdy dost složité, chodit po rozkopané cestě není také zrovna bezpečné. Když se sem nedá zajet, tak parkujeme, kde se dá a musíme tahat nákupy. Jednou už nám i ukradl někdo stěrače a pokoušel se nám dostat do auta," popsala situaci Marcela Šálková, která v Akátové ulici bydlí.

Setkali se i s problémy při vyvážení popelnic, protože tam popelářská auta nezajela. Lidé doufají, že se vše stihne dodělat co nejdříve a ulice nebude rozkopaná celou zimu. „Naštvaní jsou všichni v ulici, protože je to neúnosné. Kdyby alespoň bylo vidět, že dělají, aby to bylo co nejdřív hotové. Teď začne padat sníh a už nebudou dělat vůbec," postěžovala si Šálková.

Někteří lidé se pohybu po rozkopané ulici vyhýbají tím, že chodí zadními vchody, protože podle jejich slov je pohyb po „Akátovce" o život.

PLATÍ PENÁLE

S prací firmy není spokojen ani starosta Klatov Rudolf Salvetr. „Firma pracuje zoufale. Bylo tam sice malé zdržení kvůli plynařům, ale zdržení je nyní mnohem delší. Firmě nabíhá každým dnem penále, které není zrovna malé," řekl starosta Klatov na úterním zasedání zastupitelstva, kde se situace také řešila.

Zcela uzavřen je úsek od propojovací komunikace k Jabloňové ulici po ulici U Čedíku, a to už od července.

Součástí oprav jsou rekonstrukce kanalizace, vodovodu a plynovodu, výměna veřejného osvětlení a celoplošná oprava povrchu chodníků a vozovky. V současné chvíli jsou hotové pouze inženýrské sítě. „Nyní se dělají obruby, připravují se vjezdy a podklady na chodnících a na vozovce na položení asfaltu," sdělil vedoucí hospodářského odboru klatovské radnice František Kocfelda.
Kdy to ale bude vše hotové, stále není jasné. „Firma požádala o prodloužení termínu zhruba do 15. listopadu, ale už nyní z mého pohledu vidím, že to nebude ani v tento termín. Je vidět, že to firma podcenila," dodal Kocfelda, který přiznává, že je sám z toho nešťastný.

Práce provádí teplická firma s pobočkou v Plzni.