Zobrazit pacienta zmítajícího se v nemoci a zároveň také s velikou nadějí chce Daniel Doležal. Právě proto si zvolil námět svého díla jako Loď na vlně. „Pacient se potýká se svojí nemocí, s kterou zápolí. A přesto má naději. I loď je tou nadějí ve vlnách,“ řekl Deníku při práci student Soukromé střední umělecko-průmyslové školy Zámeček v Plzni.

Spirálu coby naději tvoří Nicol Bielasová. „Pro mne to znázorňuje život,“ uvedla s tím, že v Konstantinových Lázních tvoří už potřetí a i to je důvod, proč sochá právě spirálu. „Pořád se sem vracím a myslím si, že ten, kdo sem do lázní přijde, musí se pak vracet na krásné místo. Jde o opakující se kruh.“ Z pískovce tesaná spirála bude mít i uvnitř otvor, ten podle autorky symbolizuje jakýsi průhled do další části života.

A protože sochy zůstanou po dokončení v Konstantinových Lázních, přibude tam i jeden pramen. Tentokrát ale z pískovce. Podle svého hliněného modelu ho tvoří Kamila Loučková. „Byla jsem na sympoziu v pivovaru a spolupracovala se spolužačkou. Tam přišel nápad, že sem do lázní patří voda, a proto dělám pramen,“ popsala studentka umělecko-průmyslové školy.

Do sympózia se ještě zapojili, a na prostranství před kulturním domem díla z pískovce tvoří Petr Círl, Matěj Světlík a Miroslava Černá. Při práci je můžete vidět ještě do 28. července.

STUDENTKA POLYGRAFICKÉ ŠKOLY  Jiřina Oberdörferová Honomichlová miluje práci s přírodninami. Sama si vyrábí dekorace na zahradě. Jedním z prvních děl byl včelí domeček.
Práce se dřevem je radost. Hmyzí hotel byl docela snadný