Vše začalo páteční předstartovní show s představením atraktivních posádek. „Akce se těšila velkému zájmu z řad veřejnosti. Potěšila nás nejen kvantita, ale i kvalita startovního pole. Po absolvování osmi rychlostních zkoušek o celkové délce 73,5 km se z celkového prvenství radovala posádka Jan Dohnal – Michal Ernst s vozem Ford Focus WRC.

Druhé místo vybojoval za volantem Škody Fabie R5 Jaromír Tarabus s Danielem Trunkátem a třetí skončili s vozem stejné značky Martin Kočí a Filip Schovánek. I v soutěži historických automobilů se podařila obhajoba loňského vítězství posádce Jiří Káňa – Ivo Vybíral s vozem Ford Sierra RS Cosworth,“ zhodnotil Tomáš Cihlář za pořádající Automoto klub Pačejov.

Podle Dohnala vítězství jednoduché nebylo. „Vymysleli jsme si novou variantu podvozku a funguje to fantasticky. Jsme nadšení a ve spojitosti s nádhernými tratěmi a šikovností místních pořadatelů je z toho krásný výsledek. Máme radost. Nejtěžší a nejkrásnější zkouška byla čečelovická, kde jsem se vyždímal jako citron, ale užili si ji“ řekl v cíli Dohnal.

V pátek vypukl ve Švihove festival Hrady CZ.
FOTOGALERIE: V pátek vypukl ve Švihově festival Hrady CZ