Obrovské štěstí měl řidič mlékárenského vozu, který v noci z pondělí na úterý havaroval v Soběticích. Z totálně zdemolované kabiny sice museli muže žijícího na Sušicku vyprostit, ale přesto se zdá, že by jeho zranění neměla být až tak vážná. Nehoda na dlouhé hodiny zablokovala hlavní tah z Klatov na Horažďovice či Sušici.

Nehoda se stala krátce po třetí hodině ráno, kdy jel 62letý řidič s nákladním vozem značky Scania a připojeným cisternovým návěsem ve směru od Mochtína na Klatovy. „V Soběticích při průjezdu levotočivou zatáčkou v klesání vjel s vozidlem do protisměru k levému okraji komunikace a následně vyjel mimo komunikaci, kde se vozidlo ze svahu převrátilo na levý bok a kabina tahače narazila do stromu," popsal nehodu Jan Kalivoda z klatovského dopravního inspektorátu.

V kabině zůstal zaklíněný řidič. „Hasiči ho ve spolupráci se záchrannou službou vyprostili, a to pomocí speciálních nůžek a rozpínacího zařízení, a přenesli ho do sanity," uvedla krajská mluvčí hasičů Pavla Jakoubková. Šofér měl štěstí, jeho zranění podle všeho nejsou tak vážná, jak by se podle stavu vozu dalo očekávat. Dokonce byl schopen podstoupit dechovou zkoušku, která byla negativní. „Muž byl pozemní cestou převezen k dalšímu ošetření na chirurgické oddělení Klatovské nemocnice," informovala krajská mluvčí zdravotnické záchranné služby Lenka Ptáčková.

Z převrácené cisterny se vylilo mléko do příkopu, nafta ale z nádrže neunikla.

Vrátit kolos zpět na silnici nebylo snadné. „Vyproštění kamionu patří mezi náročnější zásahy. Na místě jsme byli od čtyř hodin od rána. Kamion má pokroucené nápravy a byl hluboko pod úrovní silnice. Cisterna musela být odtažena náhradním tahačem," řekl Deníku Aleš Kopečný z Odtahového centra Klatovy. Silnici se podařilo zprovoznit až v úterý okolo 11. hodiny.