Nejprve projel v protisměru klatovské náměstí, a když ho pronásledovali strážníci, projel dokonce skrz pivní slavnosti, kde před ním museli lidé uskakovat. Díky riskantnímu manévru, při němž se i za cenu poničení svého auta protáhl zábranami, se mu podařilo ujet. Kdo seděl za volantem, zatím není jasné.

Honička se odehrála okolo 14. hodiny, tedy naštěstí již po skončení Avon pochodu, který prošel Klatovy, a v době, kdy ještě nebylo na pivních slavnostech tolik návštěvníků, jako bývá večer.

RISKANTNÍ JÍZDA

Vše začalo oznámením na městskou policii, že vrchem náměstí Míru projela v protisměru červená Škoda Fabia a pokračovala do zákazu vjezdu v Balbínově ulici. Hned poté začalo pátrání po pirátovi silnic. „Naše hlídka vozidlo zaregistrovala na kruhovém objezdu v Domažlické ulici poblíž pošty. Rozhodla se ho zastavit předepsaným způsobem, tedy zapnutím výstražného zařízení se světly modré barvy a červeného nápisu STOP na služebním vozidle.

Řidič ale nereagoval a začal hlídce ujíždět,“ popsal dění velitel klatovských městských strážníků František Kacerovský, podle něhož řidič hned několikrát velice riskoval. Mimo jiné na kruhovém objezdu u Billy, který projel v protisměru a kde nezvládl řízení a narazil do betonového obrubníku, či poté v Nádraží ulici, kde ignoroval zákaz vjezdu a vjel přímo na pivní slavnosti.

„Byl to jen mžik. Ta fabie projela kolem našeho stánku a hned za ní vozidlo s majáky,“ řekl Deníku jeden ze stánkařů. I když se zdálo, že řidič fabie, který jel těsně kolem stánků a někteří návštěvníci před ním museli uskočit, je v pasti, nebylo tomu tak. Protáhl se s autem skrz kovové zábrany pod mostem a strážníkům, kteří měli širší auto, tak ujel. 

KDO VŮZ ŘÍDIL, POLICIE ČR NESDĚLILA

Podle informací Deníku za volantem zřejmě seděl narkoman žijící nedaleko Nýrska, to ale státní policie v pondělí nechtěla potvrdit. „Policisté zjistili majitele osobního vozidla Škoda Fabia. Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání,“ uvedla pouze Dana Ladmanová z klatovské policie. Kdo je majitelem vozu ani zda je totožný s řidičem, nesdělila s odůvodněním, že jde o přípravné trestní řízení.

Policisté zjišťují totožnost ženy
Policisté zjišťují totožnost ženy