Nejvážnější se stala odpoledne v Havlovicích.

„Osmatřicetiletá řidička projížděla krátce před čtvrtou hodinou odpoledne obcí. Pravděpodobně nepřizpůsobila rychlost jízdy a nabourala do plotu,“ popsala mluvčí policie Dagmar Brožová. V autě kromě ženy jely také dvě děti.

„Řidička i její čtyřletá dcera byly převezeny do domažlické nemocnice na pozorování. Její sedmiletý syn byl se zraněním transportován vrtulníkem do nemocnice v Plzni,“ řekla Brožová.

Nehoda u Březí.
Řidič boural, prý se vyhýbal srně

I k této nehodě byl povolán záchranářský vrtulník, který s těžkým zraněním transportoval její padesátiletou spolucestující do nemocnice. „Sedmadvacetiletá řidička Renaultu Thalia dostala na mokré silnici smyk. Vjela do silničního příkopu, kde se auto se převrátilo na střechu. I zde hraje roli nepřizpůsobení jízdy,“ pokračuje Brožová.

Na střeše skončila i dvacetiletá řidička u Spáňova. Tu vyděsil pták, který ji přelétl před autem. Lekla a nepřiměřeně zareagovala.

„Také v tomto případě vjela žena do silničního příkopu, kde se její auto převrátilo na střechu. I ona utrpěla zranění, se kterým byla převezena do nemocnice v Domažlicích,“ popisuje další nehodu Brožová.

Vizualizace nového záchranného centra ve Furthu im Wald.
Ve Furthu im Wald roste nové záchranné centrum

„Na křižovatce ulic Jindřichova a Rohova narazila do protijedoucího Mercedesu Benz, který řídil jednašedesátiletý muž. Mercedes byl po střetu odražen na betonový obrubník. Zraněnou řidičku ošetřili zdravotníci rovnou na místě dopravní nehody,“ dodala Brožová.

Ani u jedné z nehod nebyli řidiči pod vlivem alkoholu. Škody se v součtu vyšplhaly na 310 tisíc korun.