„S týmem jsem začal pracovat od začátku srpna," popisuje Forst, jehož asistentem je hráč A-týmu Lokomotivy Plzeň Kamil Říha. „Spolupráce funguje přesně tak, jak má. Tým na mě působí velmi dobře, kluci trénují zodpovědně a jejich celkový přístup je vynikající," pochvaluje si trenér.

Ačkoliv mají plzeňští mladíci v lize těžkou konkurenci několika kvalitních týmů, ničeho se nebojí. „Já osobně bych si vždy přál hrát jen proti těm nejlepším týmům, protože jen kvalitní utkání nás mohou posouvat výš. Navíc nikdo od nás nedostane nic zadarmo," hlásí Václav Forst.

Zkušený mládežnický trenér se na Lokomotivu vrátil v létě, působil v ní ovšem již dva roky zpátky. Po odchodu z Plzně koučoval rok v GBA a trénoval také mládež v Klatovech.

Zatím mají starší žáci Plzně ve své lize bilanci 2 výher a 2 porážek, se skóre 310:224 jsou tedy na pátém místě tabulky.

Enormně se jim podařilo například utkání se Slaným. Stav zápasu po první půli byl 38:32, nakonec ale Lokomotiva vyhrála suverénně 104:41. Druhý poločas zvládla v poměru 66:9. Předtím však těsně padli na Spartě (49:51).

„Kdyby se nám ten zápas vydařil tak jako druhá polovina proti Slanému, tak věřím, že by to také bylo vítězné utkání," řekl jeden z hráčů Tomáš Vyleta. „Věřím, že si všichni uvědomí chyby, které dělali, a do příštích bojů je tak nebudou opakovat," doplňuje trenér Forst.