Český vicemistr v prvním přátelském utkání vyhrál v pátek večer v německém Landshutu 30:29. Tým čtvrté nejvyšší německé soutěže držel s Talentem dlouho krok, po půli to bylo 16:16 a minutu před koncem 29:29.

„Nad výsledkem bych se tolik nepozastavoval. Byl to první zápas, zkoušíme nové věci v obraně. Na skóre se podepsala únava, protože jsme stále ve fázi nabírání fyzické kondice,“ řekl trenér Talentu Michal Tonar st. (na snímku).

Do hry se dostali všichni hráči širšího kádru, nenastoupili jen brankář Jan Štochl a pravé křídlo David Poloz. „S Honzou jsme byli domluveni, že necháme vyniknout Filipa Herajta a Karla Šmída. David má lehké zranění kotníku, ale v pondělí už by měl zase trénovat,“ uvedl plzeňský kouč.

Nejvíce branek proti Landshutu vstřelili pětigóloví Jakub Tonar a Jan Stehlík. Dařilo se i pravým křídlům Eduardu Wildtovi a Janu Chmelíkovi, kteří dali po čtyřech brankách. „Statisticky jsme dali nejvíc gólů z pravé strany. I tlak na soupeře šel hodně zprava. Nicméně nebylo to cíleně,“ vysvětlil Tonar.

Největší rezervy viděl v obraně. „Devětadvacet gólů s takovým soupeřem je moc,“ tvrdil trenér Talentu.

Další přípravný duel čeká házenkáře Talentu ve středu opět v Německu, tentokrát hrají s druholigovým Aue.