V pelotonu se ukázal zlatý paralympionik a mistr světa Jiří Ježek (Dukla Praha), další světový šampion mezi paralympioniky Jiří Bouška nebo dráhový medailista Jiří Hochmann, nově v barvách týmu NejlevnějšiPneu.cz.

Hvězdně obsazenou Grand Prix InoxLed ale ovládl Jan Vastl, dvacetiletý biker závodící v barvách italské stáje Bianchi Contervail. Až další místa zabrali silničáři Tomáš Holub ze Sparty a Tomáš Okrouhlický, jezdec týmu Lawi Author.

Závod se rozjel ve velkém stylu. Už po šesti kilometrech vystřelila před peloton čtveřice Tomáš Čapek (Dukla Praha), Petr Klabouch (VC Cirkl České Budějovice), Tomáš Holub a Martin Hačecký (Dukla Praha). Únik sice vydržel jen pět okruhů, ale i to stačilo juniorům Čapkovi s Klabouchem, aby nasbírali dost bodů a zajistili si zisk medaile ve své kategorii.

Následně se už režie ujal Vastl. Vyrážel do krátkých uniků a nenápadně sbíral důležité body. A než se jezdci pomýšlející na prvenství vzpamatovali, vytvořil si mladý reprezentant dostatečný náskok, který v dalším průběhu už jen udržoval.
„Viděl jsem, že soupeři na tom nejsou nejlépe, a když jsem slyšel bodový stav, opřel jsem se do toho. Mám před Italským pohárem a cítím se dobře. Pak mě čeká start na svěťáku v Austrálii," uvedl v cíli rodák ze Sušice a česká naděje pro mistrovství světa horských kol v Novém Městě v kategorii do 23 let.

S druhým místem se tak musel spokojit předloňský vítěz seriálu Holub, až devátý skončil jeho týmový kolega a obhájce prvenství Jiří Nesveda. „Nejelo se mi dobře, a tak jsem makal pro Tomáše Holuba," uvedl sedminásobný vítěz ligy.

Smůlu měl v boji o třetí místo v závěru Hochmann, kterého defekt odsunul mimo stupně vítězů, a bronz bral Okrouhlický. Nejaktivnějším jezdcem se stal celkově pátý Jan Rajchart (ČS Accolade), další mladý biker, chystající se na boj o světové kovy na Vysočině.

Ženám kralovala Lucie Hochmann z Dukly Praha, závod juniorů vyhrál Tomáš Čapek, účastník juniorského Paříž – Roubaix, a v kategorii Masters zvítězil Petr Cirkl z Českých Budějovic.

Série pokračuje znovu v Plzni příští středu.