Soutěž se konala v pondělí na hřišti u Základní školy v Plasích a její průběh vedle organizátorů ze společnosti OVOV zajišťovali kantoři Gymnázia a Střední odborné školy Plasy.

Družstvo každé zúčastněné školy tvořilo vždy osm žáků, čtyři dívky a čtyři chlapci narození v letech 2000-2003. Školy mohly kromě svého družstva přihlásit do bojů o prvenství navíc ještě dalších osm jednotlivců.

Celkem se okresního kola zúčastnilo na sedm desítek žáků pěti škol.

Ti se utkali v šesti disciplínách, kterými byly běh na 60 metrů, hod medicinbalem, přeskoky přes švihadlo, kliky (tyto tři disciplíny po dobu dvou minut), trojskok z místa a běh na jeden kilometr. Místo poslední disciplíny si sportovci mohli zvolit driblink basketbalovým míčem (opět po dobu dvou minut, rozhodující byl počet absolvovaných metrů).

Autory myšlenky odznaku všestrannosti i její realizace jsou olympijští vítězové v desetiboji Robert Změlík a Roman Šebrle. Ti si kladou za cíl přispět ke zvýšení osobní aktivity co největšího počtu dívek a chlapců a dát současné generaci školáků příležitosti zkusit sportovní začátky podobnou formou, jaká se osvědčila jim.

Prostředkem má být právě uvedený víceboj. Ten se skládá celkem z deseti úkolů (navíc ještě skok daleký, hod míčkem, shyby na šikmé lavičce a sed-lehy). Disciplíny mohou školáci, a nejen oni, plnit v průběhu celého roku. Podle dosažených bodů pak každý může získat bronzový, stříbrný, zlatý či diamantový odznak.

V pondělí však nešlo o odznaky, ale o medaile, poháry a postupy do krajského kola. Tam pojedou dvě nejlepší družstva a dva jednotlivci z každé kategorie. Krajské finále přivítá 29. května Tachov.

„Děkujeme za hezký závod závodníkům i rozhodčím," uvedl Radek Zavřel z pořadatelského týmu OVOV.

„Věříme, že se účastníkům akce líbila a že na projekt OVOV budete příjemně vzpomínat," dodal Zavřel.

Podrobné výsledky najdete ZDE.