Nadějný jezdec má kolem sebe tým, který mu umožní dokázat, že je v mistrovské třídě NKF junior nejrychlejší.

„Už v prvním závodě v Chebu jsem odjel ve vedení nejvíc kilometrů, ale v závěru jízdy jsem na lépe připravené motory soupeřů nestačil," uvedl jezdec.

V druhém závodě, který se jel v Sosnové, byl již problém vyřešen. Prakticky všechny tréninky včetně měřeného Tomáš ovládl .

V první bodované jízdě však přišla studená sprcha hned při startu: jezdec, který měl místo vlevo vedle Tomáše, nestačil nastartovat včas a ve startovní formaci scházel…

Jeho místo sice musí zůstat prázdné, soupeři ovšem volný prostor využili jako možnost ke zrychlení.

Nakonec v této jízdě skončil Václavík čtvrtý.

To jej ale nevyvedlo z chuti po vítězství a druhou jízdu již s přehledem ovládl.

Do devatenáctikolového superfinále odstartoval jako druhý a vydal se ke stíhačce vedoucího jezdce.

Jenže hned v druhém kole se před ním srazili dva jezdci třídy KF a Tomáš při objíždění inkasoval do svého stroje velkou ránu. Naštěstí to odnesla jen pneumatika, z které ovšem odfoukla většina vzduchu.

„V rychlosti jsem hledal poškození, a když jsem zjistil, že mám kola na svém místě, tak jsem se dal do stíhačky," uvedl Tomáš Václavík.

Až za chvíli zjistil, že je na sedmém místě. Drtivý nápor mu pak vynesl několik nejrychlejších kol závodu a druhé místo v cíli.

„V superfinále podal Tomáš neuvěřitelný výkon. To, jak dokázal bojovat i s ušlou levou přední pneumatikou, nám snad nikdo ani nebude věřit," řekl Roman Reš, manažer týmu.

„Dokonce mohutně stahoval náskok vedoucího jezdce," chválil Reš.

„To, že v sedmnáctém kole zajel rekordní čas jen o 0,63 vt. pomalejší než nejlepší čas v královské třídě KZ2, svědčí o jeho obrovské kondici," uvedl manažer.

„Závod nám potvrdil správný směr cesty, na kterou jsme se tento rok dali. S naším novým dodavatelem motorů je fantastická spolupráce, začínáme si rozumět i s novým podvozkem," připomněl majitel stáje Libor Václavík.

Mladý jezdec se dokonce dostal do vedení v průběžné kvalifikaci.

„To nás ovšem nutí ještě více pracovat, testovat a zlepšit úroveň zázemí a vybavení. Konkurence totiž nespí," dodal Libor Václavík.