Pro diváky byl určitě největším tahákem mistrovský závod sajdkár. Podle předpokladů si vítězství v obou závodech se ziskem celkem padesáti bodů odvezli z Kramolína Václav a Marek Rozehnalovi (VMC Zabel 700). Ti mají na svém kontu už třináct republikových titulů a současně jsou pravidelnými účastníky závodů mistrovství světa, kde se v letošní sezoně zatím drží v závěru první desítky.

Ovšem za suverénními vítězi sváděly boj o každý metr závodní dráhy další posádky. Bratři Čermákové po pauze způsobené zraněním v letošním roce opět patří mezi ty nejrychlejší a spolu s posádkami bratrů Rozehnalových, s Lukášem Černým a Radkem Musilem, sourozenci Vejchodovými sváděli v obou závodech velmi pěkné souboje. V prvním závodě měli Čermákové smůlu, protože šanci na vítězství jim zmařila krátce před koncem závodu porucha spojky. Pro Rozehnaly to znamenalo další vítězství.

Ve druhém závodě se Rozehnalovým vydařil start a svou pozici už neopustili. Za nimi druhou příčku hájil Černý s Musilem pronásledováni bratry Čermákovými. Ti si nakonec po smůle v prvním závodě připsali body za druhé místo a jejich rivalové Černý s Musilem uhájili třetí příčku.

Ve startovním poli mistrovského závodu se objevila posádka od protinožců z Austrálie. Stejně jako před rokem John Robinson se spolujezdcem Anthony Brianem přiletěli do Evropy, kde se každý víkend zúčastní závodů národních mistrovství i MS. Mají v plánu si zazávodit v Belgii, u nás, v Holandsku a v Německu. V Kramolíně skončili v obou závodech na jedenáctém místě. Jejich nasazení nesnížilo ani zranění spolujezdce, který byl v polovině druhého. závodu zasažen do obočí kamenem, a přes krvácení Australané v závodním tempu nepovolili.

V kategorii sajdkár veteránů se daří posádce Josef Peták s Petrem Lundákem. Vyhráli oba závody a v obou za nimi na druhém místě dojela posádka Stanislav Hutira se Zdeňkem Plhákem a na třetím místě skončili Robert Tyle s Janem Poledníkem.

Milan Demela