„Po vyčerpávající jarní části extraligy jsme dopřáli hráčům delší prázdninovou dovolenou a na novou sezonu jsme prakticky začali trénovat až druhý týden v srpnu," uvedl prezident HC Bolevec Josef Pravda.

Plzeňané dokonce nestartovali ani na tradičním turnaji v Rakovníku. „Odehráli jsme dvě přátelská utkání s Liticemi a v Rakovníku. V obou jsme nastoupili v neúplné sestavě a ukázalo se v plné nahotě, že máme jen úzký kádr hráčů na nejvyšší soutěž," sdělil Pravda. „Proto jsme se rozhodli, že v letošní sezoně nebudeme v extralize mužů startovat."

Tento krok by měl vést k tomu, aby se tým zkonsolidoval.

„Chceme postupně vytvořit pro naše hokejisty předpoklady, aby mohli opět hrát důstojnou roli v nejvyšší soutěži," vysvětlil prezident.

A změny v kádru? „Hostující hráči Václav Řehák, Sláva Jungmann a Václav Podskalský se navrátili do svých týmů. A činnost v týmu ukončili Michal Vacátko a Michal Krýsl," přiblížil Pravda. „Tak jak u nás bývá zvykem, do týmu mužů naskočí i několik dorostenců. Dále družstvo posílí i zdatní junioři sousedního týmu z Litic," uvedl šéf klubu.

Premiéra čeká Bolevec v Praze dnes od 17.45 hod. s béčkem Slavie. „Budeme muset bránit přijatelný výsledek. Ale nově vytvořený tým i s novým vedením se bude připravovat a krystalizovat pro další období," dodal Pravda.