V šumavských kopcích se chystali na vyvrcholení sezony v Karlových Varech, kde se začátkem září koná premiérově závod Světového poháru a také poslední díl české pohárové série. Do závěru národního poháru půjdou mladí členové akademie povzbuzeni výsledky z předposledního dějství v Sokolově.

„Závody u jezera Michal pro nás dopadly skvěle. Třeba kategorii kluků čtrnáct patnáct let jsme zcela ovládli,“ zdůraznil Jan Řehula, bronzový medailista z olympiády v Sydney a nyní hlavně trenér.

V souboji na tratích 400 metrů plavání, osm kilometrů cyklistiky a tři kilometry běhu zvítězil Matěj Marek, a upevnil si tak vedoucí pozici v průběžném pořadí poháru. Jen o sekundu pomalejší byl druhý Lukáš Juránek, bronz bral Jakub Hrdlička. Za ním se seřadili další mladíci z akademie v pořadí Matěj Lukeš, Filip Matějovič – čerstvý český šampion této kategorie z Tábora a Jakub Marek. Ještě osmý byl Šimon Řehula.

Fotbal – Divize: Petřín Plzeň – Mariánské Lázně
Další body! Petřín doma překvapil i Mariánské Lázně

Trenér Řehula měl z výkonů svěřenců radost.

„Překvapili mě kluci Markovi Matěj a Jakub, kteří se v sezoně soustředili na plavání a přesto se dokáží v triatlonu umisťovat na předních místech,“ ocenil borec, který vedle akademie vede i českou reprezentaci.

Prvenství si mezi dívkami do devíti let vybojovala v Sokolově také Kateřina Chytilová. Stříbro přidali Anna Hrdličková v závodě dorostenek a Jakub Šmíd mezi žáky deset a jedenáct let. Ve stejné kategorii dívek byla třetí Magda Marešová.

V dramatickém souboji mužů (750 m plavání – 20 km cyklistika – pět km běh) se bronzem blýskl Ondřej Olšar. Vítěz Jan Čelůstka porazil druhého Jana Volára o pouhé čtyři desetiny vteřiny, třetí Olšar na prvního ztratil 24 vteřin.

„Rozhodlo se v běhu a Ondra, který je ve hře o nominaci na finále mistrovství světa v Rotterdamu, odvedl solidní výkon,“ hodnotil Jan Řehula.