Utkání sedmnáctého kola Chance Futsal ligy na palubovce Hradce Králové bylo pro Tomáše Kadlece, alespoň na nějaký čas, na střídačce Indossu Plzeň posledním.

Plzeňané podlehli v důležitém zápase v boji o záchranu na východě Čech těsně 4:5 a trenér Indossu nabídl vedení klubu svoji rezignaci.

„Chtěl jsem tak jako tak skončit z rodinných důvodů po sezoně, ale po zápase v Hradci jsem se rozhodl, že skončím už pět kol před koncem. Nový trenér tak bude mít příležitost začít pracovat s týmem už nyní a připravit ho na příští sezonu. Mužstvo potřebuje nový impulz. Já si dám minimálně rok pauzu," vysvětlil svoje rozhodnutí Tomáš Kadlec.

Vedení klubu Kadlecovu rezignaci po vzájemné dohodě přijalo.

„Chápeme důvody Tomáše a z funkce trenéra jsme ho uvolnili. Věřím ale, že naše vzájemná spolupráce nekončí a že v budoucnu ještě jeho zkušeností využijeme. Třeba v některé funkci ve vedení klubu," komentoval odchod Kadlece z pozice kouče prezident SK Indoss Plzeň Petr Šindelář.

Novým trenérem Indossu se stal dosavadní asistent trenéra a dlouholetý kapitán mužstva Petr Kučera.

„V roli asistenta mu bude pomáhat další z hráčů Jiří Scheinherr. Oba jsou zkušenými hráči, studují futsalovou trenérskou licenci, a mají tak předpoklady vykonávat trenérské funkce," vysvětlil prezident Indossu volbu nových koučů.

Naděje Indossu na záchranu v nejvyšší soutěži se pohybují už jen v oblasti teorie. Pět kol před koncem zůstávají Plzeňané se čtyřmi body poslední, na Hradec Králové na první nesestupové příčce ztrácejí deset bodů. Dvanáctičlennou nejvyšší soutěž opouštějí poslední dva týmy.

„Chceme se pod novými trenéry alespoň pokusit zbavit se černého Petra a dostat se na předposlední příčku před Agromeli Brno, které má jen o tři body více. V silách mužstva to je," věří prezident Indossu Petr Šindelář.