Tam sice stříbrná medailistka z olympijských her v Londýně vypadla ve dvouhře hned v úvodním kole, ale spolu s Luckou Šafářovou si zahrály finále čtyřhry.

Teď už čeká Hlaváčkovou antukové French Open, kde se představí v kvalifikaci dvouhry i obou deblech.
„Pražský turnaj jsem brala jako tréninkový návrat do rozjeté sezony a vcelku jsem byla se svým vystoupením spokojená," pochvalovala si sedmadvacetileté tenistka.

„V singlu jsem odehrála kvalitní zápas proti těžké soupeřce Slovence Schmiedlové a hlavně mě těší, že jsme se s Luckou (Lucie Šafářová, pozn. aut.) mohly rozehrát před Paříží, když jsme v Praze zvládly vítězně čtyři zápasy ve čtyřhře," připomněla na svých internetových stránkách Andrea Hlaváčková.

Pražské finále debla ovládla dvojice Lucie Hradecká, Michaella Krajicek.

Do dějiště druhého letošního grandslamového turnaje se Andrea Hlaváčková vydala v pondělí a ve francouzské metropoli ji čeká nabitý program.

Turnaj pro ni odstartoval už včera kvalifikací ve dvouhře. „Cílem pro French Open je odehrát co nejvíce zápasů. Pokud bych se probojovala do hlavní soutěže v singlu, tak by to zase bylo pro mě veliké povzbuzení," shrnula své ambice Andrea Hlaváčková.

Rozhodně se s ní ale musí počítat především v týmových disciplínách.

„Samozřejmě budeme s Luckou Šafářovou hrát hlavní soutěž ve čtyřhře a představím se i v mixu, kde tentokrát nastoupím po boku zkušeného španělského deblisty Marca Lopeze," prozradila česká reprezentantka.

„Na obě soutěže se už těším a doufám, že se mi v Paříži povede nějaký skvělý výsledek," dodala Hlaváčková.