Mistr extraligy vyrukoval na Hranice s okleštěnou sestavou, protože kvůli zranění chyběli Stojanović, Jonáš, Jakub Tonar, Vinkelhöfer a Mitić. Deseti góly se vytáhl v extralize ne příliš vytěžovaný Milan Ivancev.

Talent Plzeň se po celou dobu prvního poločasu semifinále poháru držel ve vedení, ale házenkáři Hranic si soupeře nenechali utéct víc než na rozdíl tří branek (9:6, 14:11). Až v závěru poločasu začalo vedení Západočechů narůstat a pět minut před koncem drželi už pětibrankový náskok 17:12, před odchodem do kabin jej ještě navýšili na sedm gólů 20:13. „Myslím si, že rozhodující náskok jsme si vytvořili v prvním poločase, kdy jsme odskočili na rozdíl sedmi branek. Potom už jsme vývoj zápasu kontrolovali," řekl trenér Plzně Martin Šetlík.

Zhruba deset minut po návratu ze šaten si Plzeň udržovala sedmibrankový odstup, potom Hraničtí manko zkorigovali a přiblížili se soupeři na rozdíl čtyř branek 29:25. Závěr ale Talent kontroloval a uhlídal si pětibrankové vítězství 34:29. „Máme trochu problémy v obraně, ale je to tím, že jsme tady pouze s osmi hráči doplněnými dvěma juniory, není to ono. Ale v postupném útoku to dnes vypadalo lépe," uvedl Šetlík.

„Dlouhodobě se snažíme Český pohár vyhrát, zatím se nám to ale nedaří. Ani letos nejsme pro pohárový zápas kompletní, ale uvidíme, jak se nám to v této sestavě podaří uhrát," dodal Šetlík.