Ani to ovšem nemusí Západočechům stačit. O pátou pozici totiž na dálku bojují se Zubřím, které hostí Hranice. V současné době má Plzeň i Zubří stejný počet bodů, ale ve prospěch Moravanů hovoří lepší bilance ze vzájemných zápasů.

Talent se celou sezonu potýká s problémy na postu spojek, především leváci jsou v Plzni nedostatkovým zbožím. Poslední utkání proti Zubří musel vynechat zkušený Petr Kust. „Mám problémy s kolenem a budu muset podstoupit drobný chirurgický zákrok. Šanci na medaili už jsme ztratili, takže jsme se s trenérem Martinem Šetlíkem domluvili, že to koleno už nebudeme namáhat," vysvětluje důvody své absence Kust.

Svůj start v Jičíně ovšem nevylučuje. Nominaci na zápas oznámí trenéři v pátek, tak uvidíme. Ale kdo by si nechtěl zahrát poslední zápas," říká Petr Kust.

Jičín už má sice zajištěn mistrovský titul, ale poslední duel sezony jistě nevypustí. „Počítáme s tím, že už tam nějaké oslavy proběhly, což by mohla být naše výhoda. Domácí asi už nebudou v zápase tolik koncentrovaní,"předpokládá Petr Kust.

Program závěrečného 21. kola nadstavbové části extraligy, skupina o 1. až 6. místo: Lovosice – Dukla Praha (SO 10.30), Zubří – Hranice (SO 18.00), Jičín – Talent M.A.T. Plzeň (SO 18.00).