O jednu soutěž níž a na opačném konci tabulky statečně bojuje Hradecko, které porazilo Hlavenec a přeskočilo v tabulce České Budějovice.

I. liga: AC Zruč-Senec – MNK Modřice B 6:1
Začátek duelu vyšel Zruči na výbornou. Domácí dvojice Stehlík, Štolka zvítězila nad modřickými Hanusem a Burianem. Druhá dvojice však už tak úspěšná nebyla a hosté srovnali skóre.

Zápasy trojic jasně patřily domácím barvám. Zruč se tak po dvou získaných bodech posunula do vedení 3:1.
A svůj náskok nadále navyšovala.
Ve střední pasáži nejprve dvojice Boček, Vaňourek přehrála Bolelouckého se Semerádem a zapsala čtvrtý bod. V jednotlivcích Boček zdolal Buriana. Finální šestý bod pro domácí zaznamenala Štolkova trojice, a zpečetila tak postup Zruče do play-off.

„Bereme zaslouženě dva body, které nám zajistily jistotu postupu do play-off. Ve zbývajících zápasech základní části se popereme o co nejlepší výchozí pozici pro vstup do vyřazovacích bojů,“ těšilo hrajícího vedoucího týmu Zruče Tomáše Vaňourka.

„Podali jsme kolektivní a bojovný výkon, na který budeme chtít určitě navázat v dalším domácím střetnutí s Prostějovem. Nyní již v kompletním složení a s diváky v zádech opět budeme chtít potvrdit body z domácího prostředí,“ dodal Vaňourek.

Zítra vyzve Zruč v domácím prostředí Prostějov, který na ni ztrácí pouze bod. Začátek zápasu je naplánován na 14.00 hodin.

II. liga: SDH Hradecko – SK Nohejbal Hlavenec 6:3
Zlepšenou formu v závěru základní části potvrzují nohejbalisté Hradecka. Hráči ze severního Plzeňska tentokrát zvítězili nad Hlavencem 6:3 a odrazili se ode dna druholigové tabulky. Na poslední České Budějovice mají v současné době jednobodový náskok, soupeř má však odehráno o utkání méně.

Nyní čeká na hradecké nohejbalisty dlouhá letní přestávka. Do konce základní části jim chybí odehrát pouze jeden zápas, je však na programu až na konci prázdnin. V neděli 27. srpna se představí ve Slaném.

Ilustrační foto.
Chotíkov začne sezonu proti Rokycanům