„To, co David v závěru předvedl, do sportu absolutně nepatří. Podobných zákroků jsem v kariéře moc neviděl. Byla to čistá sekera do hráče, který stál u něj, vzal ho přes nohy. Teď dostane stopku minimálně půl roku. Byl to zkrat, za tohle si musí nést zodpovědnost sám,“ zlobil se kouč Elby DDM Jaroslav Pavlík.

Víkend v Plzni přitom začal pro jeho tým snově. Elba vyhrála první zápas 4:2 a ve čtvrtfinále se ujala vedení 2:1. „Výborně nám vyšel začátek zápasu, byli jsme aktivnější, nebezpečnější a zaslouženě vyhráli,“ pochvaloval si trenér. To však ještě netušil, že o den později to bude přesně naopak.

„Chtěli jsme do utkání vstoupit stejně, ale absolutně jsme to nezvládli. Po první třetině jsme prohrávali 0:1, což bylo ještě milosrdné. I přesto jsme ale pak dostali šanci vrátit se do zápasu, snížili jsme na 2:3. Poslední čtyři minuty ale snad ani nechci komentovat, jako trenér se stydím za chování svých hráčů,“ pokračoval lodivod Elby.

Předčasně pod sprchy museli Kubát, Kváš a již zmíněný Gottfried. „U Kubáta se jednalo o normální faul, kterých jsou v play off spousty. Budeme za něj bojovat u disciplinárky a určitě podáme i stížnost na sudí, kteří zápas vůbec nezvládli. Dělali obrovské chyby na obě strany. Tím ale neomlouvám chování svých hráčů v závěru,“ doplnil.

Elba tak mečbol nevyužila a série se rozhodne ve středu v Ústí. „Bude to těžké, ale připravíme se na to. Věřím, že budou kluci hrát srdcem.“

Plzeň – Elba DDM Ústí 2:4 (0:2, 1:0, 1:2). Branky a nahrávky: 22. Malý (Benedikt), 44. Průcha (Benedikt) – 6. Kubát (Švanda, Kváš), 8. Gottfried (Soukup, Kubát), 38. Langthaler (Bím, Šilínek), 45. Soukup (Štěpánek). Rozhodčí: Boháček, Prudík. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Střely: 25:18. Diváci: 163. Stav série: 1:2.

Plzeň – Elba DDM Ústí 3:2 (1:0, 0:1, 2:1). Branky a nahrávky: 8. Hanuš (Gřonka), 32. Krch (Vágner, Benedikt), 35. Benedikt (Vágner) – 30. Kváš (Banda), 41. Růžička (Štěpánek). Rozhodčí: Pečený, Danylec. Vyloučení: 6:9, navíc Kubát 10 min. OT, Gottfried (oba ÚL) 5 + KO. Využití: 2:1. Diváci: 109. Stav série: 2:2.

Elba DDM Ústí: Banda – Bím, Kubát, Kučera, Kváš, Poláček, Růžička, Švanda –
Červinka, Gottfried, Langthaler, Macek, Peschout, Pilař, Soukup, Šilínek, Baxa, Štepánek.