V závěrečném stoupání odskočil Štybar svému kolegovi z úniku Josefu Černému (Elkov Author), po 192,3 km s přehledem vyhrál a navázal tak na vítězství ze Slavkova v roce 2014. Černý dojel o půl minuty zpět druhý, bronz vybojoval ve finiši tříčlenné skupiny Petr Vakoč před obhájcem titulu Romanem Kreuzigerem a Jiřím Polnickým.

Mezi Černého a Vakoče se vklínil ještě Juraj Sagan a obhájil slovenské zlato.

Jestliže letos musel Štybar cestovat za titulem až na Slovensko, za rok to bude mít šampion žijící ve Stříbře v tomhle ohledu snazší.

Nejlepší čeští a slovenští cyklisté se totiž o národní tituly utkají v červnu 2018 na západě Čech. Časovka se pojede v Karlových Varech a závod s hromadným startem v Plzni.

Příští mistrovství se uskuteční v režii společnosti Kreuziger project, s.r.o., ale hlavní slovo při organizaci nebude mít překvapivě úspěšný cyklista Roman Kreuziger, ale jeho manželka Michaela. Ta přišla s myšlenkou šampionát uspořádat právě v Plzni, kde spolu s dcerkami, tříletou Viktorií a dvouměsíční Aničkou, žijí. „V poslední době se u nás mistrovství konalo většinou na Moravě, tak jsem si řekla, že i čeští fanoušci si zaslouží takový závod,“ prohlásila Michaela Kreuzigerová.

Generálkou na šampionát bude závěrečný díl Českého poháru, který se v Plzni letos jede 30. září.