Páteční zápas skončil smírně 21:21, ale v nedělním druhém utkání jasně zvítězil Talent Plzeň 29:18. „Oproti prvnímu duelu jsme se zlepšili v obraně, byli jsme více agresivní, šli jsme více dopředu, což se vyplatilo už od začátku utkání,“ srovnal trenér Talentu Plzeň Michal Tonar st.

Talentu to lépe fungovalo i v útoku, což vyplynulo v proměňování vyložených šancí. „To byl průšvih prvního utkání,“ narážel na střeleckou nemohoucnost kouč Plzně.

Celkově vzato, tak Tonara rozlítil celý herní projev mužstva. V sobotu večer proto házenkáři Talentu rozebírali páteční mač u videa. „Ukázali jsme si chyby, a jsem rád, že jsme se z nich poučili a zlepšili se. Nedělní zápas byl mnohem lepší, a od začátku utkání bylo jasné, kdo bude dominovat,“ tvrdil trenér Michal Tonar.

Do role zachránce remízy z prvního zápasu se může pasovat pravá spojka Jan Stehlík, který překonal řeckého gólmana šestkrát. „Neřekl bych, že boj o postup byl nakonec těžší než jsme čekali, ale naštěstí byl druhý zápas snazší. Řekové nenasadili pravou spojku, která nás v prvním utkání trápila společně s pravákem na levé spojce,“ uvedl Stehlík, který v neděli skóroval dvakrát.

S trenérem Tonarem se shodl na klíčových faktorech postupu do dalšího kola Poháru EHF. „Začali jsme proměňovat šance a nastříleli jsme i nějaké góly z rychlých přechodů do útoku. Nedělali jsme tolik technických chyb jako první zápas. Více se nám dařilo v útoku a určitě nám pomohla i agresivnější obrana, která donutila Řeky hrát trochu rychleji,“ zhodnotil Jan Stehlík.

Ve druhém předkole Poháru EHF se plzeňský Talent utká s pátým týmem španělské ligy Helvetia Anaitasuna z města Pamplona na severu Pyrenejského poloostrova.

Utkání se budou hrát 8. října ve Španělsku a 14. nebo 15. října v Plzni. „To bude vyšší level, než byli Řekové. Čeká nás o hodně těžší soupeř,“ řekl trenér Tonar klubovému webu.

Španělský klub na svých stránkách připomíná, že Plzeň už hrála v Pamploně zápas evropské soutěže v sezoně 1998 – 1999.

V neděli vstoupí plzeňští házenkáři také do extraligového kolotoče, od 10.30 hodin přivítají Hranice.