V nejvyšší soutěži žen obhajuje titul Dobruška, která ve finále zdolala Tymákov. Přeštice vyřadil ve čtvrtfinále Chomutov, Blovice obsadily desátou příčku a vyřazovací část nehrály. V zítřejším úvodním kole se všechny tři tyto celky představí na hřištích soupeřů. Nováčkem I. ligy jsou Spoje Praha

U mužů se v úvodním kole před svými diváky předvede loňský semifinalista Tymákov, který hostí Opatovice, a Nezvěstice, v minulé sezoně desáté. Ty přivítají mistrovský Újezd.

„Letní pauza byla strašně krátká a stihli jsme jen pár tréninků," pravil kouč obhájce titulu Jaroslav Bešta. „Navíc budeme zřejmě celý podzim postrádat Láďu Benedu, který má zraněný prst na pravé ruce," přiblížil trenér. Se svým týmem ani nestihl žádné přípravné klání. „Měli jsme v plánu turnaj v Opatovicích, ale už nás nevzali. Věřím, že i přesto budeme bojovat a přes zimu se dáme dohromady tak, abychom se dobře připravili na play off." Kouče navíc trápí úzký kádr. „Skončili Kozák, Suda a Vocásek, jako náhradu se poohlížíme po nějaké posile na hostování," dodal Bešta.

Druhý finalista uplynulého ročníku Dioss Nýřany míří na půdu nováčka do Čakovic, dalším novým týmem soutěže jsou Vítkovice.

Zítra začne i druhá liga mužů s Přešticemi a Zálužím.

Program úvodního kola, I. liga mužů – zítra: 11.00 hod. Sokol Krčín – St. Ves n. Ondř., Studénka – Svinov, Čakovice – Dioss Nýřany, 14.00 hod. Nezvěstice – Plzeň-Újezd, 1. NH Brno – Vítkovice, 16.00 hod. Tymákov – Opatovice n. L. I. liga žen – zítra: 9.30 hod. Studénka – Hlinsko, Dobruška – Rokytnice, Krčín – Spoje Praha, 10.00 hod. Žatec – Blovice, 10.30 hod. Chomutov – Tymákov, 11.00 hod. Modřany – Přeštice. II. liga mužů, sk. A – zítra: 10.30 hod. Podlázky – Přeštice, 15.00 hod. Řevnice – Záluží.