V Těškově na Rokycansku odstartovala letošní Chodovar Ski Tour a úvodní dějství seriálu bylo výjimečné hned z několika důvodů. Za prvé, že se podvečerní akce v těškovském ski areálu mohla konat, a za další svým překvapivým vyústěním.

Sněhová nadílka organizátorům přála a hlavní závod na 10 km volnou technikou se jel na 1400 metrů dlouhé trati po loukách u Těškova. Nejlepší běžci na lyžích zdolali okruh sedmkrát.

V závodě se od začátku odvíjel souboj generací. Čelo startovního pole opanovala dvojice borců, které podle data narození dělilo dvaatřicet let. Se zkušeným Jiřím Provodem držel krok patnáctiletý Jan Hašek a překvapivě proťal cíl jako první. O devět vteřin před Provodem. „V posledním okruhu nasadil Hašek k trháku a rozhodl o své výhře. Na nejvyšším stupni ale nakonec stáli oba," zdůraznil organizátor i účastník běhu Jiří Rubáš z AC Sparta.

Veterán Provod, který v sérii obhajuje celkové prvenství, vyhrál kategorii mužů a Hašek kraloval mezi juniory.

Chodovar Ski Tour pokračuje ve středu v Chodové Plané opět od 18.00 hodin a potom o víkendu zavítá série do Mariánských Lázní.
Závod na 10 km volně
v Těškově, muži: 1. Provod 30:29 min., 2. Kadlec (oba USK CS Plzeň), 3. Holý (Beroun). Junioři: 1. Hašek 30:20, 2. Horník, 3. Hasman (všichni Sport Club Plzeň). Závod dětí na 1400 m:
1. Sýkora 6:42, 2. Peštová 7:08 (USK CS Plzeň) 7:08.