Hokejbalisté Plzně si včera v televizním duelu připsali velmi cenný skalp soupeře z prvního místa extraligové tabulky. A to i přes absenci útočníka Ondřeje Kejře.

Domácí vlétli do utkání jako uragán. Hned po 48 sekundách se mohli radovat z gólu, když skrze obránce prostřelil kladenského gólmana Michal Průcha.

„Kluci to dobře vybojovali, já zavřel oči a padlo to tam," usmíval se střelec branky. S výkonem v první třetině, kterou HBC vyhrál 1:0, byl poměrně spokojen. „I když jsme se s nimi zpočátku zbytečně honili, tak jsme to pak uklidnili a do šancí je moc nepouštěli," komentoval úvodní dějství utkání.

Ve druhé třetině se podařilo Mečounům odskočit na rozdíl dvou branek při vlastním oslabení. Ze skvělé práce Jakuba Kolaříka vytěžil desátou branku v sezoně Michal Průcha – 2:0.

V závěru druhé třetiny si Plzeň zahrála ještě jednu přesilovou hru, využít ji ale nedokázala a po 30 minutách byl tedy stav zápasu 2:0.

Hostující Alpiq chtěl ve třetí třetině zlepšit výkon a přidával na ofenzivní aktivitě. Jeho šance na vrácení se do utkání navíc podpořila přesilová hra, jenomže Západočeši v ní bránili velmi dobře.

Dvě a půl minuty před koncem zkusilo Kladno hru bez brankáře, navíc mělo přesilovku, tudíž hrálo v šesti proti čtyřem. A ve 43. minutě se dočkalo snížení, když Kráčinu poprvé v utkání překonal Barnošák.

Velké drama však právě díky skvělému výkonu gólmana Petra Kráčiny Plzeň zvládla a doma vyhrála potřetí v řadě.

„Kladno prokázalo svoji kvalitu," uznal brankář Plzně. „Naštěstí jsme to ale ubránili. Kluci výborně blokovali střely, po celou dobu na nás byla vidět velká chuť zvítězit. Výborný zápas," pochvaloval si gólman.