Připravena je znovu atraktivní trať s průjezdem areálu plzeňské Škodovky v Doudlevcích. Závodníci mohou volit ze 70 nebo 30 kilometrové trasy. Pro rodiče s dětmi je připraven šestikilometrový okruh. „Jedna z největších akcí tohoto druhu u nás odstartuje znovu v areálu Škoda Sport parku na Slovanech," říká ředitel závodu Jan Trávníček z pořádající společnosti Summit Drive.

Na dlouhou trať se vydají muži čtyř věkových kategorií a ženy. Na kratší se utkají rovněž vysokoškoláci a v závodě týmů i žáci středních a základních škol.Spěšný, lídr a zároveň šéf vlastní stáje Kola BBM, se s Rybaříkem, vítězem loňské Crocodille Trophy v Austrálii, utká na trati 70 kilometrů.

„Pro nejrychlejší bikery jsou připraveny pětitisícové bonusy. Další závodníci na stupních vítězů obdrží věcné ceny. Navíc ze všech startovních čísel bude losována tombola," oznamuje Trávníček.

Očekává, že znovu padne hranice tisíce účastníků. „Už teď se počet přihlášek k tomuto číslu blíží," sděluje ředitel.

Zároveň upozorňuje, že trať je po minulých deštivých dnech na mnoha místech rozmáčená. „Zablácená kola ale bude možné v cíli umýt a připraven je i rychlý servis strojů," oznamuje Trávníček.

Přihlášky se přijímají ve Škoda Sport parku ještě dnes od 16 do 21 hod a zítra od 6 do 8 hod. Závod, jehož generálním partnerem je společnost Škoda Transporatiton, startuje v 10.00 hodin.