Připraveny jsou tradičně běhy na pět a deset kilometrů, k tomu souboje dětí na kratších tratích. Pořadatelé hlásí přes tisíc zaregistrovaných závodníků, ale zároveň upozorňují, že jsou ještě volná místa. „Zvýšili jsme mírně kapacitu a pořád je tak možné se hlásit," upozorňuje tiskový mluvčí série Richard Valoušek.

Pokud se přidáte, potkáte na trati například herce a baviče Jakuba Koháka, známé televizní tváře nebo osobnosti ze sportovního světa. „V zázemí budeme mít tradičně dětský koutek s hlídáním dětí a po závodech vystoupení hudební skupiny Liwid," upozorňuje Valoušek.

A přidává důležité upozornění. „Vzhledem k tomu, že fotbalisté Viktorie Plzeň hrají v den závodu podvečer ligový zápas se Zlínem, bude start všech našich závodů o hodinu dříve," zdůrazňuje Valoušek.

První už ve 13.30 hodin vyrazí v sobotu na trať děti. Čekají je souboje na 500 a 1000 metrů.

„Zúčastnit se může jakékoliv dítě do 15 let. Chybět nebudou ani zrakově postižení běžci z Nadace Leontinka, které do cíle doprovodí dobrovolní traséři," vysvětluje Valoušek a připomínácharitativní myšlenku RunTour.

„Z každého startovného putuje 50 Kč právě na konto zrakově postižených běžců. Loni jsme věnovali Nadaci Leontinka milion korun, letos chceme toto číslo ještě zvýšit," připomíná.

Hlavní závody pro dospělé mají kapacitu 1 450 běžců a startovní čísla jsou stále volná. Stačí se včas zaregistrovat na webu www.run-tour.cz. „Online registrace končí v pátek 19. srpna ve 12 hodin a jen pokud nebude závod vyprodaný, lze se přihlásit ještě na místě v den závodu od 8.30 do 11 hodin," říká Valoušek.

Běh na 5 kilometrů startuje v 15.00 hodin, v 16.00 pak závod na 10 kilometrů. Pro nejlepší jsou připraveny finační odměny.

„Závody na některých místech, zvlášť v Lochotínské ulici, omezí na čas dopravu a obyvatele proto prosíme o ohleduplnost," žádá Valoušek.