Zájem mezi běžci o novou výzvu v už tak nabité sezoně je enormní.

Veřejný závod na stále populárnější trati 21,1 kilometru startuje v areálu Škodaland u Borské přehrady zítra v 11.00 hodin, ale pořadatelé už pár dní před akcí hlásili, že všech šest set startovních čísel je rozebráno.

„Kapacita hlavního závodu byla rychle naplněna. Pár volných míst zbývá už jen ve vložených bězích na deset a pět kilometrů. Momentálně je na všechny tři závody přihlášeno 1054 účastníků," oznámil Konstantin Wiesner.

„Pozvat bych chtěl ale rodiče s dětmi, pro které už od půl desáté chystáme dětské běhy na in-line dráze, ale i zajímavý doprovodný program včetně vystoupení kapely Semtex," uvedl ředitel akce.

Krajská desítka (10 km) a pětka (5 km) startuje ve Škodalandu v 11.10 hodin.

Trať půlmaratonu zavede účastníky ze Škodalandu do Litic, dál do Šlovic a do Dobřan, odkud běžci zamíří do cíle přes Lhotu, Valchu a Litice.

„Trať měří přesně 21,0975 kilometru. Jde o certifikovaný okruh vedoucí převážně po silnici. Běžci zdolají stoupání 373 metru, na trase jsou připraveny občerstvovací stanice i sběrná místa," uvedl Wiesner. „Limit na uběhnutí půlmaratonu je tři hodiny," zdůraznil hlavní organizátor.

Prezentace závodníků proběhne ve stanu před hlavní budovou areálu Škodaland dnes od 18.00 do 20.00 hodin a zítra od 8.00 do 10.00 hodin.

Pro účastníky běžeckého mítinku bude z Bor od konečné tramvaje číslo 4 jezdit do Škodalandu každých 20 minut zdarma kyvadlová doprava ČSAD Plzeň (ze stanoviště číslo 3).

Výsledky Krajské desítky a pětky budou vyhlášeny zhruba v půl druhé, vyhlášení vítězů Půlmaratonu Plzeňského kraje v jednotlivých kategoriích je plánováno na tři čtvrtě na tři.