Organizační tým kolem Romana Sladkého v předstihu hlásí, že startovní listina je plná zvučných jmen.

„Číslo jedna ponese Radoslaw Dudycz, polský reprezentant, který v roce 2011 skončil v Plzni druhý v rychlém čase pod 66 minut," sdělil Sladký.

Osobní rekord závodníka polského týmu KS Run Kdaňsk je přitom na půlmaratonské trati 21,0975 kilometru ještě lepší – 1:04:01 hodiny.

„Dudycz se letos připravuje na New York City Marathon, a tak předpokládáme, že do Plzně přijede opět ve výborné formě," předpovídá hlavní organizátor závodu.

Číslo dvě bude mít Ivana Sekyrová, známá česká vytrvalkyně a účastnice maratonu na olympijských hrách v Londýně. „Ivana je vítězkou loňského Hervis Plzeňského půlmaratonu mezi ženami a zároveň držitelkou i nejlepšího dámského času tohoto závodu," zdůrazňuje Sladký.

Další startovní čísla v pořadí tři, čtyři a pět jsou rezervována pro vynikající běžce z týmu Zsolta Benedeka.

„Může to být někdo z keňkých vytrvalců z Benedekovy skupiny, ať už Henry Kemboi – vítěz českého mistrovství v běhu na 10 000 metrů v Domažlicích, který letos zaběhl desítku za 28:57 minuty. Nebo Julius Kiprono Lagat, v jehož letošních výsledcích najdete půlmaratonský čas 1:04:10 hodiny. Případně Wycliffe Kipkorir Biwot, vítěz půlmaratonu v Prištině za 1:02:50 hod. či Elisha Kiprotich Sawe – vítěz Plzeňského půlmaratonu před dvěma lety," vypočítává Sladký. „Na některou z medailí může pomýšlet i maďarský běžec Tamás Nagy s časem 1:05:59 hodiny," podotýká ředitel závodu.

Číslo devět bude mít známý ortoped z Týna nad Vltavou a výborný běžec s etiopskými kořeny Mulugeta Serbessa a číslo deset několikanásobný mistr světa v aerobiku David Huf.

Soupeřkami sokolovské učitelky Sekyrové by měly být Keňanky Christine Chepkemei (1:14:30) a Gladys Jepkurui Bowott (1:14:40).

Pokud chcete zažít atmosféru běhu v ulicích Plzně na vlastní kůži, můžete se do úterý 1. října přihlásit na stránkách závodu www.plzensky-pulmaraton.cz, kde najdete i obšírnější informace o závodě.