Organizátoři znovu dokázali zlanařit zvučná jména bojového sportu, která se střetnou již tuto sobotu v rozpálené hale na Lokomotivě.

Zlatý hřeb večera obstará boj o krále pyramidy do 86 kg podle pravidel K 1. Plzeňskému publiku se představí dvojnásobný šampion David Keclík, plzeňský Jan „Iron" Tůma a slovenský bijec Miroslav Cingeľ. Jméno čtvrtého vyvoleného je zatím ve hvězdách.

„Měl to být Filip Sýkora, který však ohlásil přerušení kariéry. Jeho rozhodnutí mě zarazilo, nechápu to," sdělil hlavní organizátor akce Marek Kaigl.

Keclík, Tůma a Cingeľ, to je ostrá konkurence, která zvedne diváky ze sedadel. Zkušeného Rakušana s českými kořeny zdobí železná kondice a komplexní styl, totéž se dá říct i o miláčkovi domácího publika Tůmovi.

Respekt budí i Cingeľ, který patří k nejzářivějším talentům našich východních sousedů.

Koho považuje Marek Kaigl za největšího adepta na korunu pro krále titánů? „Papírově určitě Keclíka, který už dvakrát v minulosti triumfoval a bude útočit na hattrick. Ale úspěch bych přál kamarádovi Honzovi Tůmovi," vypočítává Kaigl.

Právě plzeňský tvrďák se na premiérové vystoupení v pyramidě připravuje v Praze, konkrétně v Hanuman Gymu s Petrem Macháčkem. „A je ve vynikající formě," varuje soupeře Kaigl.

Naprosto unikátní bitvu generací, nebo možná spíše dvougenerací, svedou František Argaláš s Vítem Lexou. Soupeře od sebe dělí neuvěřitelných 37 let!

„Oba borci jsou amatéry, kteří boxují pro radost. Argaláš se živí jako DJ a je neskutečně vitální, v nedávné době ovládl v Německu amatérský turnaj v K 1," vyzdvihl veterána Kaigl.

A jak se vlastně nápad na ojedinělý projekt zrodil? „Jeho výkonů si všiml prezident svazu karate Jiří Žofčín a po domluvě jsme mu záměrně přiřadili mladého soka," popsal hlavní promotér.

O podporu natěšené arény se bude moct opřít talentovaný Štádler, který se v superfightu K 1 do 67 kg střetne se slovenským ranařem Milanem Pálešem. V plzeňském derby se o přízeň haly utkají Pejchar s Jakubem Menclem.

Na Titánech se představí i zástupkyně něžného pohlaví, přičemž největší pozornost poutá „dívčí válka" mezi plzeňskou rodačkou a mnohonásobnou amatérskou mistryní světa Martinou Jindrovou. Ta vyzve v superfightu K 1 dosud neporaženou Lucii Mlejnkovou.

Martin Šiška