Jako první si ve čtvrtek zajistil postup do bojů o finále dvouhry Hernych, který porazil svého oddílového kolegu Filipa Zemana 6:2, 6:4. „S Filipem se dobře známe. Dlouho spolu trénujeme na Štvanici, ale v zápase jsme na žádném turnaji ještě proti sobě nenastoupili. Hrál velice dobře, byl to pro mě těžký zápas,“ uvedl Hernych. „Mně naštěstí vycházely koncovky gemů. Bylo to ale určitě těžší, než ten výsledek na první pohled vypadá,“ přiznal 155. hráč žebříčku ATP.

Další místo ve čtvrtfinále si potom zajistil Majšajdr, když zdolal Marka Michaličku (TK Start Praha-Topolka) 6:4, 6:4. Michalička postoupil do čtvrtfinále díky skreči nasazené jedničky Tomáše Zíba a zápasové pauza na něm byla podle jeho soupeře znát. „Určitě to byla moje výhoda, můj soupeř nebyl moc rozehraný. Myslím si, že o mojí výhře rozhodl především dobrý servis,“ domníval se Majšajdr.

Třetím postupujícím se stal Jan Vacek. Ten přehrál ve třísetové bitvě Romana Jebavého (I.ČLTK Praha) 4:6, 6:1, 6:2. „V prvním setu jsem se nechal rozhodit spornými výroky rozhodčího a zbytečně jsem se rozčiloval. Ve druhém a třetím setu jsem chytl dobře začátek a to mi hodně pomohlo. Zápas měl velmi dobrou úroveň,“ pochvaloval si Vacek.

Poslední vstupenku do čtvrtfinále získal Hájek, který si poradil s Jiřím Vrbkou (TC Realsport) 6:3, 6:2. „Po čtyřměsíční pauze zaviněné zraněním jsem tady hrál zápas. První utkání jsem byl trochu nervózní, ale myslím si, že zápas od zápasu hraju lépe. Dneska už jsem se cítil dobře a semifinále s Hernychem bude určitě pěkný zápas,“ tušil Hájek.

Semifinále dvouhry začíná v pátek v 11 hodin, finále čtyřhry je na programu po 15. hodině.

Výsledky z tenisového halového mistrovství České republiky mužů v Plzni.

Dvouhra – čtvrtfinále: Michalička (TK Start Praha-Topolka) – Majšajdr (TK Sparta Praha) 4:6, 4:6, Vacek (I.ČLTK Praha) – Jebavý (I.ČLTK Praha) 4:6, 6:1, 6:2, Vrbka (TC Realsport) – Hájek (TK AGROFERT Prostějov) 3:6, 2:6, Zeman (I.ČLTK Praha) – Hernych (I.ČLTK Praha) 2:6, 4:6.

Dvojice pro semifinále: Majšajdr – Vacek, Hájek – Hernych.

Čtyřhra – 2. kolo: Vacek, Hernych – Štengl, Urban (oba TK Slavia Plzeň) 6:4, 6:3, Hájek, Štork (ČLTK 1928 Olomouc) – Košler, Vojtíšek (T. K. MILTEN) 7:6 (6), 6:3, Suchánek, Michnev (TC Realsport/Moravskoslezský tenisový klub) – Majšajdr, Vojtěchovský (TK Doksy) 6:4, 4:6, 6:1, Kameník, Kučera (oba I.ČLTK Praha) – Jebavý, Vrbka 4:6, 2:6.