Je těžší titul získat nebo obhájit? Na to dá odpověď boxerovi Štěpánu Horváthovi už dnešní večer ve Sportcentru Sluneta v Ústí nad Labem.

Třiatřicetiletý Plzeňan vybojoval ve strhující bitvě na začátku března před domácím publikem na zimním stadionu titul profesionálního mistra Evropy WBO 
v lehké střední váze nad Davidem Doriou, Italem s německý pasem.

Podle pravidel musí úřadující šampion nejdéle do čtyř měsíců titul obhajovat. Vyzyvatelem borce Qwert Boxing Plzeň je o sedm let starší a velmi zkušený maďarský boxer Ferenc Hafner.

Zápas o pás evropského šampiona WBO v lehké střední váze se uskuteční 
v rámci galavečera Box live. Fanoušci uvidí celkem sedm utkání, Štěpán Horváth s Maďarem Hafnerem půjdou do ringu jako předposlední.

Jméno Štěpána Horvátha není pro ústecké fanoušky boxu neznámým pojmem. Několik let tu totiž boxoval v amatérském ringu extraligu. „Rád se do Ústí vracím. Moc to neříkám, ale Ústí je pro mne srdeční záležitost," svěřil se obhájce titulu na tiskové konferenci uspořádané tento týden v severočeské metropoli.

Štěpán Horváth může ečer ve Sportcentru Sluneta počítat i s podporou plzeňských fanoušků. Klub Qwert Boxing pro ně vypravuje z Plzně do Ústí autobus.

„Odjíždí v sobotu ve 14.15 od parkoviště Rychtářka. Doprava je zdarma, vstupenky na galavečer si mohou zájemci koupit přímo v autobusu," říká Monika Veselá z klubu Qwert Boxing Plzeň.

Kromě Štěpána Horvátha se v rámci galavečera představí v ringu ještě další dva borci Qwert Boxing – Jakub Horváth (o deset měsíců starší bratr Štěpána) a Josef Zahradník.

Mistrovské pásy budou v sobotu večer v ústeckém Sportcentru Sluneta obhajovat dvě domácí svěřenkyně trenéra Lukáše Konečného – Lucie Sedláčková, kterou v boji o evropský titul WBO vyzve Gruzínka Sopio Putkaradzeová.

„Na zápas se těším o to víc, že je to před domácím publikem," prohlásila usměvavá rodačka z Děčína.

Finále večera Box live obstará bitva o juniorský pás WBC mezi Fabiánou Bytyqi a Bulharkou Teodorou Bačevovou. Původní soupeřka Halima Ramadhan Vunjabeiová z Tanzanie si nestihla včas vyřídit vízum, a tak dojde na odvetu březnového souboje v Plzni.

Galavečer Box live začíná v Ústí nad Labem 
v 19.00 hodin a živě ho vysílá Nova Sport 1.