Tradiční Plzeňské sprinty, které byly šestým závodem Českého poháru, přilákaly nejlepší domácí plavce, neboť ti zde měli možnost splnit limit pro prosincové MS v krátkém bazénu v Dauhá.

Výbornou formu ukázal Jan Micka, který přepisoval národní tabulky hned dvakrát. Na osmistovce, která v programu MS ovšem chybí, zvítězil časem 7:40,08 min. a své předchozí maximum zlepšil o 94 setin sekundy.

Na trati 1500 m už ale Micku účast v Dauhá nemine. Na Slovanech sice dohmátl druhý za Slovákem Nagyem, ale čas 14:39,62 min. je oproti jeho dosavadnímu vlastnímu rekordu lepší téměř o pět sekund.

České maximum vylepšila také Barbora Závadová na trati 1500 metrů volný způsob.

V Dauhá sice ženy tuto trať nepoplavou, ale Závadové se podařilo výkonem 16:09,74 min. překonat čtyři roky starý čas Jany Pechanové o úctyhodných patnáct sekund.

Poslední národní rekord vylepšila štafeta žen Bohemians Praha (Horská, Martínková, Krasteleva a Kolářová) v disciplíně 4x 50 m polohový závod. Nové maximum má hodnotu 1:56,05 min.

Výborné výkony předvedla v Plzni také Simona Baumrtová. Její náročný program jí přinesl šest vítězství, navíc hned v pěti disciplínách zaplavala loňská mistryně Evropy z krátkého bazénu časy lepší, než je A limit pro účast na prosincovém MS v Dauhá.

Baumrtová pokořila limity na všech znakařských tratích (50, 100 a 200 m) a také na polohovkách na 100 a 200 metrů.

Své páté vítězství si připsala na 400 metrů volný způsob.

Pod hranici A limitu pro účast na mistrovství světa se vedle Baumrtové a Micky dostalo také dalších pět plavců, čímž potvrdili mimořádnou kvalitu Plzeňských sprintů.

Limit splnila dvakrát Petra Chocová (50 a 200 m prsa), Petr Bartůněk (50 m prsa), Barbora Závadová (400 m polohově), Roman Dmytrijev (200 m znak) a Martin Baďura (100 m polohově).

Nejlepším plavcem domácí Slavie VŠ Plzeň byl Jan Šefl, který zvítězil na tratích 50 a 100 m motýlek a druhé místo bral na 100 m polohově.