Turnaj v uličním basketbalu je určen pro všechny věkové kategorie od nejmenších po dospělé.

„Máme již přihlášenou poměrně solidní účast v kategorii dospělých mužů a žen. Do Plzně přijede dokonce i jedna trojice z Ruska," uvedl hlavní organizátor akce Filip Marian z basketbalového klubu Lokomotiva Plzeň.

„Chceme propagovat tento krásný sport, jakým basketbal rozhodně. Akce začne v devět hodin. Na úvod turnaje proběhnou zápasy ve skupinách všech kategorií," dodává Filip Marian.

Zhruba od dvanácti hodin přijdou na řadu basketbalové individuální soutěže.

„Diváci a všichni přítomní se mohou těšit například na plzeňského basketbalistu Ladislava Pecku, který předvede spolu s dalšími své umění ve smečování," láká Marian.

„Dále se bude soutěžit ve střelbě trojek, trestných hodů a ve střelbě z poloviny hřiště," dodal.

Pak budou následovat vyřazovací klání v jednotlivých kategoriích. „Finálové duely začnou okolo sedmnácté hodiny," doplnil Marian program festivalu.

V rámci akce pořadatelé připravují i nábor mladých adeptů do basketbalové Lokomotivy Plzeň.

„Jde hlavně o děti narozené v roce 1999 a mladší. Zájemcům stačí přijít ve sportovní obuvi, kraťasech a tričku. Míče a další pomůcky budou mít k dispozici na místě. Pro všechny jsme připravili soutěže o hodnotné ceny, takže tímto na akci všechny co nejsrdečněji zvu. Věřím, že se po naší basketbalové ochutnávce někteří přítomní zapíší do našich celků přípravek pro novou sezonu," uzavřel pozvánku Filip Marian.