„Dá se říci, že lepší soupeř tam momentálně asi není, i když je to vyrovnané," přiznává trenér HBC Josef Kadaně směrem na adresu dvojnásobného vítěze posledních ročníků. „Jsem rád, že hrajeme zrovna v Plzni. Začátek se vším všudy," doplňuje kladenský kouč Kadlec.

Kouč plzeňských hokejbalistů očekává, že se bude jednat o těžkou zkoušku. „Naše zápasy bývají vyrovnané, většinou to je drama až do konce. Nemyslím si, že dnes by tomu mělo být jinak. Budeme rádi, když potvrdíme dobré výsledky a výkony z přípravy, kde jsme načerpali potřebné sebevědomí a rozehranost," říká Josef Kadaně.

Na soupeře ze středu Čech plánuje od úvodu zápasu nasazovat čtyři formace, což si HBC vyzkoušel již v přípravě na mezinárodním turnaji Pilsen Challenge, který vyhrál.

„Nevím, jestli to v úvodu zápasu bude tak silná zbraň vzhledem k tomu, že po zimní přípravě bude mít Kladno hodně sil, ale vyzkoušíme to a dle průběhu zápasu uvidíme, jestli to bude naše výhoda," prozradil Kadaně.

„Kladno hraje velmi dobře takticky, má dobrou kondici a prakticky žádnou slabinu. Už se s nimi potkáváme spoustu let, takže se známe a víme, že nehrají vyloženě nějak specificky," zamýšlí se trenér. „Doufám, že se na ně dobře připravíme a budeme lepší, i kdyby jen o gól, to by nám stačilo," dodává.

Minimálně měsíc budou Plzeňští postrádat Michala Průchu, který má zraněné koleno. „Hráčů máme dost, takže ho dokážeme nahradit, ale jistě bude chybět," ví Kadaně.

Michal Belšán