V sobotu zvládne Šumavský maraton ze série Kolo pro život a 24 hodin nato se představí na mistrovství kraje v cross country, které hostí Stupno na Rokycansku.

Ukázat se bude chtít tam
i tam.

Kolo pro život je hlavním programem jeho týmu Symbio+ Cannondale a ve Stupně je doma.

Právě tady Paur spolu s parťákem a nyní úspěšným reprezentantem Ondřejem Cinkem začal řádit na biku.

Byl hvězdou mládežnického týmu Jaroslava Ryby a na dobře známou trať v okolí areálu Sokolka se rád vrací.

„Závod ve Stupně se jede už po osmé a je znát, jak se za ty roky okruh, ale i zázemí a další věcí kolem vylepšily. Dneska jde o parádní technickou trať atraktivní pro jezdce i pro diváky," říká Paur.

Na nedělní souboj v domácím prostředí je natěšený. „Jet před známými a kamarády je skvělé. Věřím, že nebudu mít vystřílené nohy ze soboty a něco ukážu," vyhlašuje obhájce krajského titulu.

Letos ale o mistrovský dres nepojede. Ani o body do Becker Cupu, jehož je závod devátým dějstvím. Zato se utká 
o prestiž a finanční prémie v kategorii Elite vypsané pro profesionály.

Ačkoliv se netají touhou po vítězství, přitáhne si Paur do Stupna silnou konkurenci.

Na nedělní souboj totiž pozval elitu týmu Symbio+ Cannondale v čele s Janem Fojtíkem, premiantem seriálu Kolo pro život.
„Jsem rád, že kluci pozvání přijali. Jen to potvrzuje, že v týmu je dobrá parta a pohoda," tvrdí Paur.

Týmovou spolupráci v nedělním závodě ale vylučuje.

„Bude to kdo s koho, i když vůbec bych se nezlobil, kdybych vyhrál já," směje se ´Lampík´. „Ono to ale nebude jen o nás. O výhru budou stát i další, třeba domácí Dan Lukeš nebo Honza Rajchart. Navíc závod ve Stupně získává na popularitě a až na startu se uvidí, jaká konkurence se sejde," připomíná.

Paur dál bojuje o restart své dobře rozjeté a pak přerušené kariéry. V téhle sezoně se může konečně zase soustředit jen na trénink a závody, ale výsledky ho zatím neuspokojují.

„Čekal jsem to lepší. Odpadla mi fyzická práce, mám za sebou kvalitní přípravu, ale bohužel mě srážely zdravotní trable – dvakrát chřipka, pak střevní potíže. Ale jsme v půlce sezony a já věřím, že už to půjde jen nahoru," doufá čtyřiadvacetiletý jezdec.

Na nedávném mistrovství republiky v cross country v Kutné Hoře skončil patnáctý.

„S tím jsem docela spokojený. Zvlášť při vědomí, že na startu byli všichni naši nejlepší včetně Kulhoše (Jaroslava Kulhavého) a Ondry Cinka. Ondra vyhrál, což mě hodně potěšilo. Navíc v Kutné Hoře jsme zase po čase mohli pokecat, takže paráda," říká Paur.

Nedělní mistrovství kraje startuje ve Stupně jako Velká cena TEPfaktor už dopoledne závody dětí. Přihlášky v místě startu v areálu Sokolka se přijímají od 8.30 hodin.

Souboje juniorů, žen a veteránů začnou ve 13.30 hodin. Hlavní závod mužů a Elite (profi) bude odstartován v 15.00 hodin.
Více informací najdete na www.pal-mtb.cz.