V nejednu chvíli to vypadalo, že atletky Škody Plzeň získají stříbrné medaile, čímž by vyrovnaly klubový rekord z roku 1992. O druhé místo se tahaly s družstvem Olymp Brno, nakonec ale byly ve finále extraligy šťastnější Moravanky. Atletky Škody tak z mistrovství ČR družstev braly skvělé bronzové medaile.

„Se ziskem medaile jsme určitě spokojení, i když jsme tajně doufali ve stříbro. Bronz je historicky druhý největší úspěch klubu,“ řekl trenér Škody Michal Černý.

Čtvrtkařka Tereza Petržilková připomněla, že třetí místo je fantastické i s ohledem na velmi mladé družstvo plzeňských atletek. „Bronz je obrovský úspěch pro Škodovku a náš tým složený z mladých holek juniorek. V družstvu nemáme moc závodnic z kategorie žen,“ uvedla Petržilková, která kromě tradiční čtyřstovky přidala do konečné tabulky body i z trati na 200 metrů a štafety 4x400 metrů.

Plzeňské družstvo žen nejen v nedělním finále na stadionu ve Skvrňanech reprezentovaly například žákyně Barbara Píchalová, dorostenka tyčkařka Tereza Schejbalová, juniorky kladivářka Kateřina Skypalová nebo překážkářka Tereza Jonášová.

Atletkám Škodovky uteklo finálové druhé místo o 12 bodů. „Brno na finále hodně posílilo,“ viděl Černý jeden z důvodů, proč domácí atletky skončily na třetí příčce.

„Druhé místo bylo reálné, ale nehrálo nám do karet počasí a chladno se na výkonech dost promítlo. Další věc je, že máme mezery na sprinterských disciplínách, které nemáme kým obsadit. Takže si myslím, že třetí místo je suprový výkon,“ dodala Petržilková.