Obhájci z Újezda na svém hřišti přehráli v tabulce třetí Tymákov a Nezvěstice v Nýřanech obrali o body domácí Dioss. Oba celky se tak v tlačenici o postup do vyřazovací části zastavili aktuálně na sedmnácti bodech.

Poslední kolo základní části se hraje o víkendu. Zatímco Nýřany musejí do Brna a Krčína, Nezvěstice hostí jedenácté Vítkovice a devátý Svinov, který by oba celky našeho regionu ještě mohl v boji o play-off ohrozit. Možných výsledků je ale celá řada, zcela černý scénář by Diossu mohl dokonce přisoudit i sestup.

Dioss Nýřany – Nezvěstice 12:13 (7:8). Vyrovnané klání vyznělo nakonec pro hosty. „Především v ofenzivě jsme hráli špatně," přiznal Michal Volek z Diossu. „Nedařilo se nám proměňovat vyložené šance a obzvlášť trestné hody," řekl. „Jak se situace nakonec vyvine nedokážeme odhadnout, k jistotě play-off potřebujeme dva body. Bohužel nám citelně chybí střelci Gabriel a Jakub Fair," pravil.

Kouč vítězů Pavel Šilhánek vyzdvihl především výkon svých defenzivních řad. „Pochvala patří našim obráncům i brankáři Žežulkovi. Celkově hrály prim obrany, kluzký terén dělal útočníkům hodně starostí. V závěru jsme měli více štěstí, domácí snad pět minut nedali gól," sdělil.

Nýřany: Bihary, Brož – Liška, Vácha, Vurm, Šebek – Brada 6, Tausche 5, Wisura, Zvěřina 1, A. Fair.
Nezvěstice: Žežulka, Vágner – Horátko, Štengl, Bažant, T. Šilhánek, Krásný – Svatoš, L. Šilhánek 2, Koc 7, Hušák 4.

Plzeň-Újezd – Tymákov 18:12 (9:6). „V zajímavém derby se trochu jiskřilo," hodnotil domácí kouč Jaroslav Bešta. „Soupeři poněkud ´odešel´ útok, dvanáct branek na zápas je málo," mínil. „Ve druhé půlce prvního poločasu nás domácí přehráli," doplnil jeho protějšek Vladimír Šmíd. „Po pauze jsme ještě srovnali na 11:11, ale pak už domácí výsledek kontrolovali," uvedl.

Újezd: Špaček – Počátecký, Korb, Šilhánek, Piroch – Beneda 7, Titl 1, Sedlák 7, Tříska 2, Jahoda 1.

Tymákov: Šrajl – Benedikt, D. Šmíd, Hoblík, Zborník – Žilák, Šefl, L. Kroft 4, R. Kroft 4, Tlustý 4.