A nebylo to poprvé, co bývalá reprezentantka, která si skvělé renomé vybojovala ještě pod dívčím jménem Bejstová, ovládla některý z dílů letošního Becker Cupu.

Zatím vyhrála tři ze čtyř závodů seriálu, které absolvovala. V Přešticích naprosto suverénně, když druhou v pořadí Kateřinu Charvátovou z týmu Sparty porazila Zemanová o téměř pět minut.

Přitom po mateřské pauze se máma dvouletého synka věnovala závodění už jen sporadicky a spíš na maratonech v okolí Plzně.

Co ji tedy přimělo k návratu do víru soubojů v cross country v dresu přeštického týmu Copr?

„Nechala jsem se ukecat," směje se čtyřiatřicetiletá cyklistka, která má soupeření stále v krvi. „Šéf klubu Pepík Hrádek mě tak dlouho umlouval, až jsem mu slíbila, že za ně tři závody odjedu. Teď v Přešticích to byl čtvrtý a možná přidám ještě nějaký," s úsměvem konstatovala Zemanová. „Nejspíš srpnový mistrák kraje ve Stupně, kde je prý parádní trať."

Přes úspěchy nicméně svůj návrat do závodů Českého poháru nechystá.

„Ne, že by mě to nelákalo, ale dobře vím, kolik úsilí a času bych tomu musela věnovat. Tedy pokud by měly mé výkony nějak vypadat. A to už nejsem ochotna obětovat," podotkla Zemanová, považovaná ve své době za velký talent. „Své jsem si odzávodila a dávám přednost rodině. I když sport dál zůstává důležitou součástí mého života," zdůraznila.

„V sobotu jsem jela v Přešticích a v neděli jsme s manželem startovali na Plechovém dědkovi v Plzni, což je takový příjemný a téměř rodinný triatlon," říkala Zemanová.

Celkem se Velké ceny města Přeštic, která uzavřela první polovinu patnáctého ročníku Becker Cupu, zúčastnilo 222 bikerů od nejmenších po veterány.

Čekalo je kritérium na technické trati v okolí přeštického náměstí a přilehlém parku mezi bytovkami. Nechyběl ani pro přeštický závod tradiční přejezd dvojice valníků nebo sjezd schodů.

Vedle Zemanové si prvenství v dalších kategoriích vybojovali Josef Hořejší (muži A, Author Tem Stupno), Jaroslav Nový (muži B, Kola Pakandl), Robert Dobrý (veteráni A, Loko Rakovník), Vratislav Houdek (veteráni B, Blovice), Josef Fiala (junioři, Cyklosport Pitstop) a Karel Tyrpekl (kadeti, Cheb).

V závodě starších žaček zvítězila Adéla Holubová (BC Město Touškov), bronzová medailistka z nedávné olympiády dětí a mládeže v Plzni.

Již tuto sobotu 27. července pokračuje Becker Cup v Klatovech.