Na tratích 200 metrů a tři kilometry se představilo i několik špičkových českých závodníků. Byli to především kajakářka Anna Kožíšková a kanoista Václav Dubský, kteří se stali vítězi Světového poháru za rok 2015 ve vodáckém maratonu. Na kanoi startoval také Ivan Procházka, který je stejně jako Dubský odchovancem oddílu Prazdroje a letos startoval na ME do 23 let. V ženách bojovala s mladšími závodnicemi o celou generaci mnohonásobná mistryně světa veteránek Barbora Vernerová ze Slavie VŠ Plzeň.

V závodě kanoistů vždy bojovali o prvenství Procházka s Dubským. Ten na trati 3 km potvrdil své vytrvalecké kvality, ale na trati 200 metrů byl rychlejší Procházka. Sprinterskou dvoustovku ovládl mezi kajakáři Fučík z Kadaně před Tůmou ze Sedlčan, třetí dojel Tomáš Kovanda z Prazdroje. Na dlouhé trati vyhrál Laube z Berouna, o dvě vteřiny rychlejší než on však byl junior Skypala. z pořádajícího oddílu. V obou závodech kajakářek kralovala s převahou Kožíšková.

„Letos jsme závod termínově spojili s prezentací našeho oddílu a rychlostní kanoistiky v olympijském parku. Proto jsme termín závodu změnili z června na srpen, ale nebylo to příliš šťastné řešení. To se odrazilo na celkové účasti, která byla o trochu nižší než při předchozích ročnících," uvedl ředitel závodu, sám mistr světa na čtyřkanoi, Karel Kožíšek mladší. „Po organizační stránce však akce proběhla bez nejmenších problémů stejně jako v minulých letech," dodal.