Poslední zápas ve skupině o udržení v Mattoni A2 je na programu 5. května.

A pak? Baráž. Klíčová utkání o zachování příslušnosti k elitní basketbalové společnosti.

Definitivním potvrzením této skutečnosti byla středeční prohra Plzeňanů s Interem 69:70. V kombinaci s úspěchem Ústí nad Opavou padla poslední teoretická šance Lokomotivy na přímou záchranu v extralize. Severočeši si navíc ve čtvrtek v předehrávce připsali na své konto další výhru právě s Interem. Toho se ke všemu sestupové starosti netýkají.

Jedním z barážových soků Plzeňanů bude Opava, další dva účastníci vzejdou z týmů I. ligy. „Jenže o baráži pořád vůbec nic nevíme. To mi vadí nejvíc,“ je nespokojený plzeňský lodivod Dominik Feštr.

Teď ale Plzeňany zajímají zbývající čtyři zápasy v play out. „Skupinu o udržení teď beru hlavně jako přípravu. Neznamená to ale, že nadcházející utkání vypustíme,“ ujišťuje kouč.

Dnes jeho svěřence čeká od 16.00 hod. duel v Opavě. Zatím se Plzeň s Opavou utkala v sezoně čtyřikrát, uspěla jednou. Další čtyři klání, včetně toho dnešního, je ještě čekají. „Týmy už se znají a nemají se čím překvapit. V Opavě se navíc hraje špatně,“ uvědomuje si trenér. „Ale budeme chtít vyhrát, když se nám to nepovedlo ve středu,“ ujistil.