Jedná se o tradiční zimní turnaj s mezinárodní účastní, který klub HBC Plzeň pořádá vždy v zimní soutěžní přestávce. Letos je jeho obsazení opět velmi atraktivní. Vedle mistra švýcarské nejvyšší soutěže Oberwil Rebells se představí špičkový slovenský tým Ružinov Bratislava. Opět po roce do Plzně zavítá kanadský výběr provincie Britská Kolumbie pod jménem West Coast Express. Pětici týmů doplní vedle domácích hráčů extraligový rival TJ Kovo Praha.

Po dvou letech se do Plzně vrací jeden z nejlepších slovenských týmů posledních let Ružinov Bratislava s hrajícím koučem a českými posilami. Na lavičce jej v turnaji povede František Polák, hokejbalista, který se na západě Čech v roce 2014 představil v roli hráče a tentokrát se pokusí skloubit dvojroli trenér – hráč.

„Připravuji se na světový šampionát veteránů v Kanadě a jsem rád, že mám možnost si zahrát hokejbal na výborné úrovni," říká ružinovský lodivod před cestou do Plzně.

Přestože plzeňští fanoušci uvidí Františka Poláka prohánět se po hřišti, tým nebude bez vedení. „Určitě neodehraji všechny zápasy, většinu absolvuji jako trenér. A když budu hrát, mužstvo povede můj asistent," vysvětluje. Na zápasy se po zimní dřině vyloženě těší: „V prosinci a lednu jsme se zaměřovali na nabírání kondice a síly. Až teď konečně začínáme s hokejkami na hřišti."

Cílem hokejbalistů Ružinova je jednoznačně zlepšit výsledek z roku 2014, kdy v Plzni skončili poslední.

Program turnaje – zítra 11.00: HBC Plzeň – Kovo Praha, 13.15: Oberwil Rebells – West Coast Express, 15.30: Ružinov Bratislava – Kovo Praha, 18.00: HBC Plzeň – Oberwil Rebells, 20.15: Ružinov Bratislava – West Coast Express.

Sobota 10.00: Kovo Praha – Oberwil Rebells, 12.15: HBC Plzeň – Ružinov Bratislava, 14.30: West Coast Express – Kovo Praha, 16.45: Oberwil Rebells – Ružinov Bratislava, 19.00: HBC Plzeň – West Coast Express.

Neděle 11.00: zápas o 3. místo, 13.30: finále.