O svém prvenství definitivně rozhodli o víkendu při utkání v Chotěšově, kde nad místní rezervou zvítězili 4:0. „Ještě žádná oslava neproběhla. Tu si necháváme až na dokopnou po posledním zápase, až se vyberou všechny pokuty, aby bylo z čeho platit,“ směje se útočník Losiné Tomáš Hrach, podle kterého bude tým naplno bojovat i ve zbylých utkáních. „Nic nevypustíme, budeme se snažit až do konce soutěže,“ dodává.

Druhý Merklín ztratil definitivní šanci na celkové vítězství v posledním kole, kdy ve třináctibrankové přestřelce podlehl Nepomuku B. Podle Hracha se sezona lámala ale už dříve. „Před třemi týdny jsme zvítězili ve Starém Smolivci 2:0. Merklín tam pak měl dohrávku, kterou nezvládl a vysoko prohrál. Poté už jsme měli dostatečný náskok, který jsme si pohlídali,“ myslí si Hrach.

V městském přeboru vypadá situace v boji o prvenství jasně. První Lhota má čtyři kola před koncem na své nejbližší pronásledovatele, kterými jsou Smíchov a Zruč B, osmibodový náskok. Nejzamotanější je situace na severu. Vedoucí Kozolupy mají na Křelovice pětibodový náskok, odehráli však o utkání více.

Drama tak bude pokračovat až do konce.

Výzva. Třemi trasami Krále Šumavy MTB se i letos proženou stovky nadšenců na horských kolech.
Horský Král Šumavy startuje v sobotu