Tereza Čechurová z Jezdecké společnosti Dobřany se stala nejen nejúspěšnější sportovkyní v kategorii dorostu, ale suverénně ovládla také hlasování čtenářů, kteří si ji zvolili za sportovní hvězdu Deníku na jižním Plzeňsku za rok 2015.

Sedmnáctiletá studentka Obchodní akademie v Plzni se prosadila v anketě, kterou spolupořádá Deník, už v předchozím ročníku, kdy obdržela cenu za výkon roku.

V anketě čtenářů zvítězila Tereza Čechurová s obrovským náskokem více než tisíce bodů před druhou v pořadí, národní házenkářkou Michaelou Kubátovou z TJ Přeštice a třetí cyklistkou Kristýnou Burlovou, rovněž z TJ Přeštice. A jaký je to pocit pro mladou sportovkyni stát se hvězdou? „Určitě příjemný. Je dobré vědět, že máte podporu rodiny, kamarádů, spolužaček a samozřejmě i čtenářů," usmívá se.

V přízni čtenářů se určitě odrazily i její výborné sportovní výsledky v loňském roce. „Asi ano, kdyby se mi vloni nedařilo, tak bych na pódiu určitě nestála. Ceny přibývají, musím požádat taťku, aby mi přidělal poličku," směje se.

Tereza patří k největším talentům českého jezdeckého sportu. V loňském roce obhájila se svým koněm Elfen Prinz titul juniorské mistryně České republiky v drezuře a ve finále Českého drezurního poháru obsadila třetí místo.

Při svém prvním mezinárodním startu v rakouském Achleitenu se kvalifikovala na juniorské mistrovství Evropy ve Francii jako první Západočeška v historii. Na podzim pak skončila na závodech v Polsku na skvělém pátém místě a zajistila si účast na letošním ME ve Valencii.

O cílech pro letošní sezonu má Tereza jasno.

„Ráda bych získala potřetí v řadě titul juniorské mistryně republiky, i když vím, že to letos nebude vůbec snadné, konkurence je veliká, přibyly mi kvalitní soupeřky. A pak bych také ráda na mistrovství Evropy zajela lepší výsledek než vloni," přeje si Tereza.