Střelci z Plzně a okolí letos v divizi reflexního luku získali celkem pět ze šesti udělených titulů mistrů ČR, což činí z Plzeňského kraje suverénně nejúspěšnější kraj.

Patrik Dimov zvítězil v kvalifikaci, ve čtvrtfinále postupoval ze třetího místa a utkal se tak v semifinále s klubovým kolegou Josefem Zalabákem. Po chybě na druhé figuře prohrával před poslední sadou o 7 bodů. V poslední sadě na 35 metrů předvedl jako jediný na finálové střelnici absolutní nástřel 18 bodů. Zalabák dal standardní sadu 10 bodů, což ovšem znamenalo vítězství Patrika o jediný bod 46:45. Ve finále proti Ondřeji Merthovi z Rapidu Praha vedl Dimov již od první sady, ovšem vždy jen o několik bodů. Merth dal na poslední figuře nadstandardní nástřel 14 bodů, ale Dimov svými 11 body ubránil náskok a získal tak titul poměrem 49:48.

Mezi staršími žákyněmi již od kvalifikace kralovala plzeňská dvojice Martina Vojtová a Johana Horáčková, což potvrdila i v semifinále a utkala se tak již poněkolikáté o titul. Poměr 51:48 byl šťastnější pro Vojtovou, kdy vyhrála hlavně díky druhé sadě 16 bodů, zbylé nástřely pak byly velmi vyrovnané.

V kategorii mladších žáků vypadal slibně kvalifikační nástřel Samuela Švingera. Čtvrtfinále však ukázalo, jak může být zrádné, a nechalo tak Švingera na 5. místě těsně před postupem do bojů o medaile. Ve čtvrtfinále se naopak dařilo Tomáši Heřmanovi, který postoupil z 2. místa. V semifinále nestačil na Šimona Bártu z Bystřice 39:41, ale v bronzovém finále zabojoval a těsným rozdílem 43:42 vybojoval bronzovou medaili.

V poslední kategorii mladších žákyň si naprosto suverénně došla pro titul Radka Štádlerová. Vyhrála kvalifikaci i čtvrtfinále. V semifinále porazila Alžbětu Vašákovou z Bystřice 42:27 a ve finále pak Elišku Novotnou také z Bystřice 51:35.

Ve čtvrtfinále překvapila sedmá z kvalifikace Tereza Sýkorová, kdy nástřelem 69 bodů postoupila ze 3. místa. V semifinále prohrála s Novotnou 30:36 a v bronzovém finále s Vašákovou 32:45, přesto je 4. místo jejím nejlepším umístěním na MČR.

Sbírku medailí jednotlivců pak doplnily i úspěchy družstev, kdy starší žáci 1. LK Plzeň 1935 obhájili loňský titul a navíc přidali bronz.

Mladší žáci z LK Arcus Plzeň převzali korunu po loňském vítězství 1. LK Plzeň 1935, a zajistili tak i druhý titul z družstev pro Plzeňský kraj.

„Lukostřelba v terénu je jednoznačně nejnáročnější disciplína moderní lukostřelby. Vzhledem k úspěchům střelců z Plzeňského kraje v tomto odvětví je jasně vidět, že je práce se střelci dobře strukturována a kvalitně prováděna," řekl Jan Šípek z 1. LK Plzeň 1935.